Bu kapsamda gıdanın hazırlanması, sunumu ve servis edilmesi sırasında virüsün yayılmasının engellenmesi amacıyla yıl boyu süren denetimleri, bu dönemde daha da yoğunlaştırılarak, işletmeler hem bilgilendirildi hem de denetlendi.
Müdürlük görevlileri, maske, bone ve eldivenli bir şekilde pazar yerinde, marketlerde, şarküterilerde ve unlu mamullerde alınması gereken hijyenik önlemlere ilişkin bilgilendirme denetimleri gerçekleştiriyor. Bilgilendirme denetimlerinde, korona virüs tedbirleri çerçevesinde işletmelerin aldığı hijyen tedbirleri, açıkta bulunan ve istiflenen ürünler kontrol edilerek, reyon sorumlularının kılık kıyafet kurallarına uygunluğu denetleniyor. Personellere bilgilendirici broşürler dağıtılıyor.
İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin talimatıyla 81 ilde gıda işletmelerinde, vatandaşın yoğun alışveriş yaptığı noktalarda hem denetim hem de rehberlik amaçlı ziyaret ettiklerini ve denetimler gerçekleştirdiklerini, gıda işletmelerinin tamamına yönelik denetim değil eğitim seferberliği başlattıklarını, korona virüse karşı doğru bilgilenmenin önemine dikkat çektiler.