Aydın'ın en kalabalık ilçelerinden Nazilli'de 120 Doktor, 350 Hemşire ve 120 sekreterin çalıştığı başta Nazilli olmak üzere çevresindeki 6 ilçedeki yaklaşık 400 bin kişiye hizmet veren Nazilli Devlet Hastanesi'nde sağlık çalışanlarının kullandığı maskenin sınırlı sayıda kalması doktorları isyan ettirdi. WhatsApp yazışmalarına yansıyan mesajlarda hastane yönetiminin ise bu konuda gerekli önlemleri almadığı iddia edildi. WatsApp yazışmalarında ayrıca, Aydın İl Sağlık Müdürlüğü'nün kararı ile sadece koronavirüs vakalarının bakıldığı Nazilli Devlet Hastanesinde görevli acil servis doktorlarına 1 adet maske verileceği, mesai bitiminde ise maskelerin bir poşete konularak muhafaza edilmesinin istenmesi ise tıbbi ekipman yetersizliğini gözler önüne serdi.

“ALKIŞ YERİNE MASKE İSTİYORUZ”

Öte yandan Nazilli Devlet Hastanesi'nde yaşanan ‘maske' skandalının ardından, hastanede görev yapan bir doktorun sosyal medya hesabından “Sayıyla taneyle kişisel koruyucu ekipman istemiyoruz. Alkış yerine maske istiyoruz” şeklindeki paylaşımı ise, sağlık çalışanlarının bu konuda çektiği sıkıntıların en net belgesi oldu.

"AİLEMİZİ NASIL KORUYACAĞIZ?"

Koronavirüs salgını nedeniyle günde yüzlerce hastayı muayene eden sağlık çalışanları arasında bulunan özellikle acil servis doktorlarının mesai saati bitimlerinde enfeksiyon testi edilmeden evlerine gitmeleri ise doktorlar ve sağlık çalışanları arasında olası bir enfekte durumunda aile bireylerine hastalık bulaştırma korkularını gözler önüne serdi.