Aydın'ın Buharkent Belediyesi koronavirüse karşı seferberlik ilan etti. Buharkent'te olası bir koronavirüsün bulaşma riskini ortadan kaldırmak için Başkan Erol'un talimatıyla Buharkent Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ilçe ve çevre mahallelerde kırmızı alarma geçti. Temizlik ekipleri, koranavirüse karşı ilk önce halka açık şadırvanlar, caddeler, camiler, mescitler ve sürekli kullanılan alanları deterjanlı su ile yıkayıp daha sonra ilaçlayarak dezenfekte ediyor. Buharkent Belediyesi'nde kronik rahatsızlığı olan 5 çalışana idari izin verilirken vatandaşlara 'evde kal' diyen Başkan Mehmet Erol da hafta sonunda evinden dışarıya çıkmadı.

TÜM TEDBİRLER ALINDI

Buharkent'te korona virüse karşı tüm önlemlerin alındığını belirten İlçe Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Erol, "Buharkentimizin caddelerinde koronavirüs riskine karşı, vatandaşların sık sık uğradığı alanlarda sterilizasyon ve dezenfeksiyon çalışmaları devam ediyor. Pazaryerlerinde halkın meyve sebze gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması için esnafın açtığı tezgahlar dışında konfeksiyon, kozmetik ürünlerinin satışına yasak getirildi. Kahvehane, lokanta, spor salonlarının kapalı kalması noktasında zabıta ekiplerimiz tüm denetimleri yapıyor. Kimse tedirginliğe kapılmasın belediye olarak üzerimize düşen her şeyi yapıyoruz. Bu küresel bir olay ve üstesinden geleceğiz" diye konuştu.

BELEDİYEDE ÖNLEMLER ÜST DÜZEYDE

Belediyede üst düzeyde önlem aldıklarını dile getiren Başkan Erol, "Belediyeye girişlerde vatandaşların ateş ölçümleri yapılıyor. Ayrıca kronik rahatsızlıklarından dolayı 5 çalışanımıza idari izin verdik. Başka kapalı yüzme havuzu olmak üzere tüm sosyal işletmelerimizin faaliyetlerine ara verdik. Buralarda çalışan personel izne ayrıldı" diye konuştu.

DIŞARI ÇIKMAYIN

Buharkent'te yaşayan vatandaşların da zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmamaları uyarısında bulunan Başkan Erol, "Tüm dünyada yayılan koronavirüse karşı vatandaşlarımız panik yaşamasın, tedbirli olsun. Bakanlıklarımız tüm önlemleri almış durumda. Bizlere düşen görev bakanlıklarımızın aldığı tedbirlere uymak ve yapılması gerekenleri yapmak. Devletimiz tarafından açıklanan uyarıları dikkate alıp yaşantımıza yansıtalım. Salgın tehdidi geçene kadar vatandaşlarımız evlerinde kalsın. Ben de vatandaşlara örnek olmak için mesai bitiminde evime giderek dışarıya çıkmıyorum. Bu dönemi evde eşim ve iki çocuğumla birlikte geçiriyorum" ifadelerini kullandı.