Çin'de geçen Aralık ayında başlayarak tüm dünyada hızla yayılan korona virüse karşı, Türkiye'de Sağlık Bakanlığı, tedbirler almaya devam ediyor. Birçok alanda alınan tedbirlerle korona virüse karşı adeta topyekun mücadele başlatıldı. Virüsün yayılmaması için Sağlık Bakanlığı vatandaşları sık sık bilgilendirerek evden çıkmamaları konusunda uyarıyor. Sağlık Bakanlığı'nın bu aldığı tedbir ve bulunduğu uyarılara bir destek de Aydın'ın Çinli gelini olan Pan Caigun'ndan geldi.

"BİZ EVDE KALARAK YENDİK"

Çine'de yaşayan Volkan Alacaoğlu'nun eşi olan Pan Caigun, bu virüsle ilgili Türk halkına mesaj gönderdi. Şuanda hayatının normale döndüğü Çin'den seslenen Aydınlı gelin Pan Caigun, "Dünya'da ilk kez Çin'de görülen bu virüs nedeniyle zor günler geçirdik. Günlerce evimizde kaldık. Hastalığa karşı ülkemiz büyük bir mücadele başlattı. Bu mücadelemiz sonucunda şuanda Çin'de bu hastalık görülmüyor. Hayat normale döndü. Biz bunu evden çıkmayarak başardık. Evde kalarak bu virüsü yendik. Bu hastalığın en önemli noktalarından biri ihtiyaç olmadıkça evden çıkmamak" diye konuştu.

"DIŞARI ÇIKMAYIN"

Türk halkına seslenen Caigun, "Çok sevdiğim Türkiye'de bu virüsün görülmesi beni de çok üzdü. Bu noktada virüse karşı Türkiye'de Sağlık Bakanlığı, önemli tedbirler aldı. Bu tedbirlerin yanı sıra Sağlık Bakanlığı, 'dışarı çıkmayın' uyarısında bulunuyor. Türk halkı, bu çağrıya kulak versin ve kesinlikle evden dışarı çıkmasın. Biz evimizde kalarak bu virüsü yendik. Sizde evde kalarak bu virüsü yenebilirsiniz. Bunun için Sağlık Bakanlığı'nın çağrısına uyun. Eğer evde kalmazsınız ve uyarıları dikkate almazsınız, bu virüs yayılır. Hem kendiniz, hem de aileniz için lütfen dışarı çıkmayın. Bizim gibi Türk halkı dışarı çıkmayarak bu virüsü yenecek. Buna gönülden inanıyorum. Gerekli tüm önlemleri alarak bu virüsten kurtulabilirsiniz" şeklinde konuştu.