Türkiye Kadınlar 2. Ligi’nde mücadele eden 7 Eylül Gençlikspor Kadın Futbol Takımı, bu sezon gösterdiği performansla lige adeta damga vurdu. Lig’de 16 haftada 33 puan toplayarak 4’üncü sırada yer alan 7 Eylül Gençlikspor, şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olarak gösteriliyor. Antrenör Cihan Akıcı yönetiminde oynadıkları futbolla herkesin beğenisini kazanan 7 Eylül Gençlikspor, kalan 9 haftada alacağı galibiyetlerle şampiyonluk hedefine ulaşmak istiyor.

“ÖNEMLİ OLAN İSTİKRAR”


Takımın performansından memnun olduklarını belirten 7 Eylül Gençlikspor Kulüp Başkanı Mustafa Yılmaz, “Arkadaşlarımızla birlikte Aydın’da kadın futbolunun bir ihtiyaç olduğunu düşündük ve 2008 yılında takımı kurduk. Kurucu başkan olarak 12 senedir yönettiğimiz kulübümüz 2017-2018 yılında şampiyon olarak 2. Lig’e yükseldi. Bu yılda zirveye doğru şampiyonluğa doğru oynuyoruz. Bizde gruptaki diğer takımlar kadar iddialıyız” dedi. Kendilerini için önemli olanın istikrar olduğunu kaydeden Başkan Yılmaz, “Bizim antrenörümüz 12 yıldır bu kulüpte görev yapıyor. Biz hedef olarak istikrarı seçtik. Biz kadınlarımızın spor yapmalarının yanı sıra eğitilmesinden de yanayız. Kadınlarımızın daha sosyal, daha eğitimli yetişmesi için çaba gösteriyoruz. Oyuncularımızın çoğunluğu ADÜ BESYO’da öğrenci. Bu bakımdan oyuncularımızın eğitimine büyük önem veriyoruz” diye konuştu.

“DESTEK BEKLİYORUZ”


Ekonomik açıdan desteğe ihtiyaçları olduklarını belirten Başkan Yılmaz, “Kentimizde kadın derneklerimiz bize destek oluyor. Onların desteği bizim için çok önemli. Kendilerine teşekkür ediyorum. Kentimizde kurum ve kuruluşların bizlere destek olmasını istiyoruz. Çünkü kadın toplum için çok önemli. Bu bakımdan kadınlarımıza, kızlarımıza spor yaşantılarının yanı sıra tüm alanlarda gerekli desteği sağlayabilirsek gelecek yıllarda da toplum için önemli bir fayda sağlamış oluruz diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.
İki takımın üst lige çıkacağı ligde 4’uncu sırada bulunan Eylül Gençlikspor’un üçüncü Antalyapspor ile 1, ikinci Dudulluspor ile 5, birinci İlkadım Belediyespor ile arasında 8 puanlık fark bulunuyor.