Çin'de ortaya çıkan koronavirüs salgını, kısa sürede neredeyse tüm dünyaya yayıldı. Dünyada can almaya devam eden koronavirüs, ilk olarak 11 Mart'ta görüldüğü Türkiye'de ise şimdiye kadar sadece 47 vatandaşta tespit edildi. Virüsün yayılmasını önlemek için Sağlık Bakanlığı ve diğer bakanlıklar, bir dizi tedbir aldı. Her gün yenilerinin eklendiği tedbirler kapsamında bar, kahvehane, düğün salonu gibi vatandaşların toplu olarak bir araya getiren yerler kapatıldı. Yetkililer ve uzmanlar da, vatandaşları gerekmedikçe dışarıya çıkmamaları için uyardı.

AYDINLILAR UYARIYI DİKKATE ALDI

Yapılan uyarılar, henüz koronavirüsün görülmediği Aydın'da etkili oldu. Kentin en büyük pazarının kurulduğu Salı günü olmasına rağmen geçmiş günlere göre daha az vatandaş, dışarıya çıktı. Eskisi gibi Salı Pazarı, Atatürk Kent Meydanı ve Yağcılar İçi Caddesi'nde kalabalıklar oluşmadı. Zorunlu durumlar dışında vatandaşların, büyük bir bölümünün sağlıklarını korumak için evlerinde kalmayı tercih etmeleri ise sevindirdi.

BELEDİYELER YOĞUN MESAİDE

Kalabalıklardan uzak durmaya gayret gösteren Aydınlılar, boş alanları tercih ettikleri görüldü. alınan karar gereği camilerde cemaatle namazlar kılınmazken, vatandaşlar bireysel olarak camilerde namazlarını kılabildi. Belediyeler dezenfekte işlemlerini ağırlık verdi. Vatandaşları da uyaran belediyeler, toplumsal alanlar da sık sık dezenfekte ediliyor.

ÇAY OCAKLARI AÇIKTI

Alınan tedbir kararlarını dikkate alan kahvehane sahipleri, iş yerlerini açmadı. Sadece çay ocakları faaliyet gösterdi. Bankalar ise müşterilerini içeride değil, dışarıda sıra bekletmeyi tercih etti.