Aydın’da corona virüs ile ilgili alınacak olan tedbirler çerçevesinde Vali Yavuz Selim Köşger, başkanlığında toplantı gerçekleştirildi. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Efeler Kaymakamı Cemal Şahin, İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Açıkgöz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, İl Jandarma Komutanı Albay Mesut İnan, daire müdürleri ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katıldığı toplantının ardından Vali Köşger açıklamalarda bulundu.

23 VAKA VAR


Corona virüse karşı tüm tedbirlerin alındığına dikkat çeken Vali Köşger, “Aydın’da 23 şüpheli corona virüs vakası çıktı. Bu vatandaşlarımızdan 22’nin test sonucu negatif çıktı. Çine’den gönderilen bir vakanın test sonuçlarıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Bu vatandaşımızın da test sonucunun negatif olduğunu ümit ediyoruz” diye konuştu.
Vatandaşlara tavsiyede bulunan Köşger, “Bu değişik bir enfeksiyon hastalığı. Çok seri, hızlı artarak bulaşan bir hastalık. Vatandaşlarımızın toplu ve kalabalık alanlardan uzak durmasını tavsiye ediyoruz. Bu kapsamda Aydın'daki eğlence mekanları kapatıldı. Uygulamalar ise devam edecek ancak vatandaşlarımız zorunlu olmadıkça kalabalık ortamdan uzak durmalılar” diye konuştu.

“PANİĞE KAPILMAYIN”


Aydın’da umreden dönüş yapan 408 vatandaşta herhangi sıkıntılı bir durumun ortaya çıkmadığını kaydeden Vali Köşger, “Bu vatandaşlarımızın hepsi de hayatlarına sağlıklı bir şekilde devam ediyor. Son gelen 256 kişi neden karantinaya alınmadı. Sadece Aydın'daki değil ülkedeki hiçbir umreci karantinaya alınmadı. Ancak sonrasında uygulama ile 14 gün karantinaya alınacaklar. İlimizdeki tedbirler uygulanıyor. Umreden dönen 241 kişiyi evden çıkmamaları için emniyet arayıp uyardı. Uygulamalar ciddi bir şekilde yapılıyor. Mümkün olduğu kadar kendilerini herkesten izole etmeleri istendi. Şüpheli durumlarda olanların hastaneye alınarak takiplerinin yapılması da sağlanıyor. Vatandaş tedbirlere riayet etmeli ancak paniğe kapılmasınlar. İlgili birimler gerekli tedbirleri alıyor ve çalışmalarını yapıyor. Uygulamanın hayata geçmesinden sonra umreden dönecek kafilede yer alanlar direk karantinaya alınacaklar” şeklinde konuştu.