Nazilli Ticaret Odası tarafından, toplumdaki vergi bilincinin geliştirilmesi ve işletmelerin ihracata yönelmesini teşvik etmek amacıyla Ticaret Odası toplantı salonunda yapılan törene İlçe Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, Aydın Vergi Dairesi Başkanı Cemil Müsevitoğlu, KOSGEB Aydın İl Müdürü Sadullah Dülger, NTO Meclis Başkanı Gürdal Yüzügüler, Nazilli Vergi Dairesi Müdürü Adem Torun, CHP İlçe Başkanı Serkan Sevim, MHP İlçe Başkanı Hasan Eren, İYİ Parti İlçe Başkanı Cihat Öztürk ile ödül alan firmalar katıldı. Protokol üyeleri tarafından ödüller rekortmenlere verildi.

“BÖLGE ODASI SIFATI İLE HİZMET VERMEKTEYİZ”

Ödül töreninde konuşan NTO Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan, bölge sorunlarının çözümlerinin öncelikleri olduğunu söyledi. Başkan Arslan, “Toplumdaki vergi bilincinin geliştirilmesi ve işletmelerin ihracata yönelmesini teşvik etmek amacıyla bu töreni düzenledik. Vergi rekortmenleri ile en fazla ihracat yapan üyelerimizin gurur gecesine hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz. 1924 yılından itibaren Buharkent, Bozdoğan, Kuyucak, Karacasu, Yenipazar, Sultanhisar ve Nazilli ilçeleri olmak üzere 4500 faal tüccar ve sanayicimize bölge odası sıfatı ile hizmet vermekteyiz. Göreve geldiğimiz 2013 yılından bu yana çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Bölge sorunlarının çözümü önceliğimizdir” dedi.

“İHRACAT RAKAMLARIMIZ ARTIŞ GÖSTERMİŞTİR”

Yurtiçinde ve yurtdışında ihracatımızın artması için birçok etkinlik yaptıklarını ifade eden Arslan, “Fuar organizasyonları yaparken, üye bilgilendirme eğitimlerimiz ile ihracat potansiyeli olan ancak çeşitli sebeplerle bu düşüncesini gerçekleştiremeyen üyelerimiz için çözüm odağı olmak için gayret gösteriyoruz. Uluslararası ticarette yaşanan sert rekabet koşulları, devletler tarafından uygulamaya konan engeller, gümrük vergilerinin artması gibi durumlar da ihracat yapan firmalarımızı zorlamaktadır. Tüm bu olumsuzluklara rağmen değerli üyelerimizin üstün gayretleri ile ihracat rakamlarımız artış göstermiştir. Her geçen yıl ihracat tutarlarımızın artması bizler için gurur vericidir” şeklinde konuştu.

“YATIRIM VE İHRACAT HAREKETİ BAŞLATMALIYIZ”

Verginin zamanında ödenmesi kamu hizmetlerinin ve yatırımlarının daha hızlı gerçekleşmesini sağlayacağını dile getiren Başkan Nuri Arslan, “İhracatın daha fazla artması için NTO üstüne düşen her görevi yapmaya hazırdır. İhracatımızda gıda ürünleri ilk sıralarda yer almaktadır. Yerel ve bölgesel gıda ürünlerimizi katma değer yaratacak şekilde çeşitlendirerek uluslararası piyasaya sunmak zorundayız. Bölgenin kalkınmasının ancak üretim ve ihracatın arttırılması ile mümkün olacağını düşünüyorum. Tüm kurum ve kuruluşlar olarak işbirliği içinde sürdürülebilir bir yatırım ve ihracat hareketi başlatmalıyız. Güçlü ve sağlam bir ekonomiye sahip olmak için verginin düzenli olarak ödenmesi gerektiği hepimizin malumudur. Şartlar bazen bizleri çok zorlasa da ülkemize olan borcumuzun zamanında ödenmesi kamu hizmetlerinin ve yatırımlarının daha hızlı gerçekleşmesini sağlayacaktır” ifadelerine yer verdi. Ödül gecesi hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.