Aydın'da Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi'nde uzun süredir tedavi gören onkoloji (kanser) hastalarının peruk ihtiyacı için uzayan saçlarını kestirme kampanyası başlatıldı. "Saçım Saçın Sana Feda Olsun" adıyla başlatılan kampanyaya evli ve iki çocuk annesi, Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde çalışan ebe Ayten Kaplan da destek oldu. Kaplan, 2 yıldır uzattığı saclarını, kanser hastası çocuklar için kestirip bağışladı. Kaplan'ın sacları, kanser hastalarına peruk olarak geri dönecek.

BAŞHEKİM ÖDÜLLENDİRDİ

Anlamlı etkinliğin bir parçası olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren ebe Ayten Kaplan, "Sağlığın içindeyim. Bu tür çocukları hastanemizde hep görüyorum. Bunun bilincinde olarak ben de hasta çocuklara faydalı olmak istedim. 2 yıldır hiç kestirmediğim saçlarımı, peruk yapılması için bağışladım. Saçımla, bir çocuğun yüzünün güldüğünü görmek benim için en büyük mutluluk olacak" dedi.
Kaplan, bu duyarlı davranışından dolayı çalıştığı Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekim Vekili Doç. Dr. Duygu Eren Dağlar tarafından teşekkür belgesi ile ödüllendirildi.