Atatürk’ün Aydın’a gelişinin 89. yıl dönümü dolayısıyla ilk tören, Aydın Valiliği önünde Atatürk Büstü’ne çelenk konulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Tren Garı’na öğrencilerin oluşturduğu kortejle gelindi. Tren Garı’ndaki Atatürk’ü temsili karşılama törenine, Aydın Vali Yardımcısı Yücel Gemici, Aydın Garnizon Komutanı ve ASAL Bölge Başkanı Albay Durmuş İlhan Başer, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Evrim Karagöz, Efeler Kaymakamı Cemal Şahin daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

TREN SİRENLE GARA YANAŞTI


Atatürk’ün Aydın’a gelişinin yıl dönümü için İzmir’den gelen, balonlarla ve bayrakla süslenmiş trenin önüne Ulu Önder’in portresi asıldı. Siren sesiyle gara yanaşan trenden temsili olarak iki öğrenci, ellerinde Atatürk portresiyle indi. Öğrenciler alkışlarla karşılandı. Öğrenciler, yanlarında getirdikleri Türk bayrağını Vali Yardımcısı Yücel Gemici’ye takdim etti. Gemici ise kendisine verilen bayrağı öperek aldı.

ADNAN MENDERES’İ SİYASETE ATATÜRK KAZANDIRDI


Halk oyunu gösterilerinin ardından Adnan Menderes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Başaran günün anlamını belirten konuşmasında Atatürk’ün hayatı boyunca Aydın’a 4 ziyaret gerçekleştirdiğini, 1931 yılındaki ziyaretinde de Aydın’da halk tarafından coşkuyla karşılandığını ifade etti. Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Evrim Karakoz ise Atatürk’ün 1931 yılındaki ziyaretinde tanıştığı Adnan Menderes’i Türk siyasetine kazandırdığını dile getirdi.

AYDINLILAR MİLLİ MÜCADELEYE DESTEK VERDİ


Atatürk’ün Aydın’a gelişinin 89’uncu yıldönümünü coşkuyla kutladıklarını dile getiren Vali Yardımcısı Yücel Gemici, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü şükranla anıyoruz. Türk milleti Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tarihin gördüğü en şanlı zaferlerinden birini kazanarak vatan, bayrak ve hürriyet aşkını tüm dünyaya göstermiş kahraman bir millettir. Atatürk düşünce başarıları ve eserleriyle yaşadığı çağı aşan büyük bir liderdir. Aydınlıların Atatürk ve silah arkadaşlarına gösterdiği sevgi ve Milli Mücadeleye gösterdiği destek, onların vatan ve milletine sadakatini ve bağımsız yaşama düşüncesinin bir göstergesidir” diye konuştu. Konuşmaların ardından çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödüllendirilmesiyle tören sona erdi.