Aydın’da, gençler arasındaki uyuşturucu madde tüketimiyle mücadele etmek isteyen grubun kurucuları olan Ahmet Buğra Esen, Melih Ulu ve Ali Abukan’ın katılacağı konferansta, Sosyolog Öğretmen Uzman Eğitimci Zeynep Örer ve Rehberlik Uzmanı Güray Sakalıoğlu konuşmacı olarak katılacak. Nazilli’de kuruldukları ilk günden bu yana bölgede çeşitli faaliyetlerde bulunan Gençlik Kale Grubu çalışmalarına ülke çapına yaymak için devlet yetkililerinden de destek bekliyor.

“GELİŞTİRDİĞİMİZ PROJELERİ HAYATA GEÇİRMEK İSTİYORUZ”

Devlet büyüklerinden destek beklediklerini ifade eden Başkan Ahmet Buğra Esen; “Nazilli’nin önde gelen eğitimcileri ile geliştirdiğimiz projeleri hayata geçirmek istiyoruz. Her geçen gün biraz daha artan ve ülkemiz gençlerini etkisi altına alan uyuşturucu ile mücadele etmek istiyoruz. Bizde bu ülkenin bir genciyiz ve gençlerin sorunları için sorumluluk almak istiyoruz. Ramazan aylarında kimsesizler için yardımlar yapıyoruz. Eğitim ekonomi ve uyuşturucu ile mücadele kapsamında Sosyolog Zeynep Öner hocamızdan da destek alarak projeler yürütmeye başladık. Tüm bu çalışmalarımızı halka açık ve faydalı olacak şekilde yapıyoruz ve devlet büyüklerimizden de destek bekliyoruz” dedi.

“81 İLE YAYILMAYI AMAÇLIYORUZ”

Uzmanların desteğiyle hareket ettiklerini ve uyuşturucuyla mücadele etmekte de kararlı olduklarını dile getiren Ahmet Buğra Esen, “Çalışmalarımız kapsamında daha önce Aydın Valimiz sayın Yavuz Selim Köşger başta olmak üzere birçok siyasetçi ve bürokratı ziyaret ettik. Ocak ayı içerisinde ise MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Depboylu’yu, Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy’u, MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık’ı, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen’i ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda birkaç yetkili isimle görüştük. Ziyaretlerimizde Gençlik Kale grubumuzun resmiyet kazanması için de çalışmalar başlatılması için fikir alışverişinde bulunduk. Ziyaretlerimizde Deniz hanım başta olmak üzere herkesten olumlu telkin ve başarı dileği aldık, destek sözü aldık. İnşallah kısa süre içerisinde de resmiyet kazanarak 81 ile yayılmayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.