İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, Libya ve İdlib ile ilgili açıklama yaptı. İktidarın Libya konusunda hatalı davrandığını iddia eden Sezgin, "Biz asla, Libya’ya kayıtsız kalalım demiyoruz. İktidarın, Türkiye’nin aleyhine neticeler veren dengesiz yöntemlerine itiraz ediyoruz" dedi.
Asker gönderme tezkeresinin iktidarın iddia ettiği gibi Libya'da ateşkese vesile olmadığını, aksine olası bir ateşkesi geciktirdiğini ve barış görüşmelerinde Türkiye'nin konumunu zayıflattığını savunan Sezgin, tezkerenin olumsuz sonuçlar doğurduğunu öne sürdü.

"ÜLKEMİZ İÇİN ATOM BOMBASI OLACAK"


İdlib'te ilan edilen son ateşkesin de bozulmuş durumda olduğunu kaydeden Milletvekili Sezgin, sözlerini şöyle sürdürdü:"Rejim ve Rusya uçakları, sivil yerleşim yerlerine yönelik saldırıları sıklaştırmıştır. Sınırımıza bitişik bir havzada tampon bir güvenli bölge yaratılması, yüzbinlerce İdliblinin burada korunmaya alınması dahi ülkemiz için sürekli, müzmin ve çok ağır bir tehdit, pimi çekilmiş bir bomba, hatta bir atom bombası olacaktır."

"DIŞ POLİTİKA, MİLLİ MENFAATLERİN BİR GEREĞİDİR"


Suriye ve Libya'da atılan yanlış adımların Türkiye'nin dış politika hamlelerine hapsedilmek istendiğini açıkça gösterdiğini iddia eden Sezgin, iktidarın dış politika şovenizminden başka tutunabileceği hiçbir zeminin kalmadığını öne sürdü. Dış politikada karar alıcıları, sağduyulu ve ulusal çıkarlara uygun bir tutuma dönmeye davet eden Milletvekili Aydın Aydın Sezgin, "Dış politika geleneği, bölgesinde ve dünyada istikrara olabildiğince katkıda bulunma anlayışına ve pratiğine dayalı Türkiye'nin istikrarsızlık üretme eğiliminden hızla sıyrılması, itibarının ve milli menfaatlerinin bir gereğidir" dedi.