Nazilli Belediye Meydanı’nda Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen Nazilli Temsilciliği üyeleri maaş artışlarındaki enflasyon oranlarının düşük gösterildiğini ifade ederek eylem yaptı. Türk Eğitim Sen Nazilli Temsilcisi Olgun Ergün ve yönetim kurulu üyeleri ile sendika üyelerinin katıldığı eylemde, eylemciler yanlarındaki getirdikleri maaş bodrolarını yakarak maaş zamlarını protesto etti.

“BİLİNÇLİ DÜŞÜK GÖSTERİLİYOR”


Türk Eğitim-Sen Nazilli Temsiliği adına basın açıklamasını Başkan Olgun Ergün yaptı. Ergün açılmasına, 3 milyon kamu görevlisi ve 2 milyon emeklinin 2 yıl sürecek çileli geçim mücadelesinin başladığını belirterek başladı. Açıklamanın devamında, “Yetkililerin hedef enflasyonu bilinçli olarak düşük göstererek memurlar düşük ücret artışına mahkum etmişlerdir. İktidar 2019'daki ilk enflasyon hedefine göre maaşlara toplam yüzde 9,2 zam yapmıştır. 2019 yılında gerçekleşen resmi enflasyon ise yüzde 11.84 olmuştur. Buna göre memur maaşları enflasyonun gerisinden gelmektedir. Kaldı ki, bu oran TUIK'in enflasyon sepetindeki, çoğunu halkın tüketmediği 418 madde 895 çeşit ürünün ortalama artışını göstermektedir. Milletimizin tüketmek zorunda olduğu gıda, temizlik, sağlık, ulaşım, haberleşme, ısınma, kira gibi ürünlerdeki fiyat artışları ise 2019'da gerçekleştiği ilan edilen, resmi enflasyonun kat be kat üzerindedir” ifadelerini kullandı.


“ZAM OCAK AYINDA ERİDİ GİTTİ”


Alınan zammın Ocak ayında eridiğini belirten Başkan Ergün, “Türkiye Kamu-Sen Araştırma Geliştirme Merkezi'nin yapmış olduğu 2019 Aralık ayına ait asgari geçim endeksi sonuçları açıklanmıştır. Türkiye İstatistik Kurumu'ndan alınan Aralık 2019 fiyatlarına göre yapılan araştırmada çalışan tek kişinin yoksulluk sınırı 3 bin 408 TL 93 kuruş olarak hesaplanmıştır. Dört kişilik bir ailenin asgari geçim haddi ise 6 bin 897 TL 69 kuruş olarak belirlenmiştir. Sonuçlar, dört kişilik bir ailenin asgari geçim haddinin bir önceki aya göre yüzde 0,56 oranında arttığını göstermektedir. Aldığımız zam ocak ayında eridi gitti" şeklinde konuştu.

MEMUR PAKETİ HAZIRLANMALI


Acil çözüm bekleyen sorunlar için memur paketi hazırlanmasını isteyen Ergün, “Eğitim, sağlık, ulaşım gibi harcamalar enflasyonun üzerinde zamlanmıştır. Biz Türkiye Kamu-Sen olarak sürekli gerçekleri dile getiriyor, maaş zamlarının yetersiz olduğunu, verilen sözlerin tutulmadığını ifade ediyor, acil çözüm bekleyen sorunlar için bir memur paketi hazırlanmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Açıklamanın ardından memurlar bordolarını yakarak, olaysız bir şekilde protesto eylemine son verdi.