Didim Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu Minik Kalpler sınıfında düzenlenen "Bugün Günlerden Müzik” etkinliği kapsamında, Gürhan Özkoşma’dan gitar ve Sema Keskin’den de keman müzik aleti hakkında bilgiler aldı. Etkinlikte minik öğrenciler sevdikleri ve bildikleri şarkıları, canlı müzik eşliğinde söyleyip, zaman zaman müzikli dramatizasyonla kendilerini ifade etti.

FARKINDALIKLI ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK


Okul Müdürü Erdoğan Yaman; "Okulumuz Milli Eğitim Bakanlığı Temel İlke ve Amaçları doğrultusunda, eğitim öğretim faaliyetlerine devam eden, resmi anaokuludur. Her sınıfımızda bu tarz farkındalıklı etkinlikler gerçekleştirilmektedir. Okul öncesi eğitimde çocuklara zengin uyarıcı çevre, çocuğun hem ruhsal hem akademik gelişiminde çok önemlidir. Okulumuz Minik Kalpler Sınıfında öğrencilerimize doya doya müziği yaşatan Gürhan Özkoşma ve Sema Keskin öğretmenlerimize, Minik Kalpler Sınıfı Öğretmenimize, etkinlikte emek veren velimiz Filiz Yıldız annemize teşekkür ederim” dedi.

"ÇOCUKLARIN YARATICILIKLARINA KATKI SAĞLIYORUZ"


Etkinliğe katılan Gürhan Özkoşma ve Sema Keskin ise “Müzik çocukta, disiplin, adaptasyon, rahatlama, özgüven, sorumluluk duygusu gibi kişisel özellikleri geliştirir. Öncelikle okul ve okul öncesi dönemde çocuğa şarkı ve tekerlemeler yolu ile dil gelişimine katkı sağlar. Bunun yanında müzikal etkinlikler de çocuğun yaratıcılığına yaratıcılık katar” ifadelerine yer verdiler.

ETKİNLİKLERİMİZ DEVAM EDECEK


Etkinlikte çocuklarla birlikte eğlenceli saatler geçiren Okul Rehber Öğretmeni Mukadder Şanlı Söylemez de; "Her çocuk özeldir bakış açımızla okulumuzda sanat, spor ve kültürel faaliyetlerimiz yapılmaktadır. Okul rehberlik servisimizce velilerimiz için de ayrıca faaliyetlerimiz devam etmektedir. Bizim amacımız çocuklarımızın yüzündeki gülümsemeyi, gözlerindeki ışıltıyı arttırarak devam ettirebilmektir. Bu etkinlikte bende içimdeki çocukla birlikte eğlendim, keman denilince, gitar denilince, sesleri, ritmiyle bizlerle nasıl konuştuğunu, çocuklara göre masalsı olarak anlatan ve gösteren Gürhan ve Sema hocalarımı tüm çocuklar gibi ilgi ve merakla dinledim, okulumuzda daha nice güzel etkinliklere” dedi.
Okul Müdürü Erdoğan Yaman, Gürhan Özkoşma ve Sema Keskin öğretmenlere hediyeler vererek teşekkür etti.