Efeler’in ardından Çine'de de sıfır işgaliye dönemi başladı. Vatandaşların talepleri doğrultusunda gündeme gelen sıfır işgaliye uygulaması Belediye Meclisi’nde görüşüldü. Belediye Meclisi’nde alınan kararla sıfır işgaliye uygulaması tüm ilçe genelinde başlatıldı. Sıfır işgaliye kararının uygulanmasıyla esnaf tarafından kaldırıma konulan tüm ürünler kaldırıldı. Sıfır işgaliye uygulamasının başlamasından dolayı mutlu olduklarını belirten vatandaşlar, kararı desteklediklerini söyledi.
Sıfır işgaliye kararıyla ilgili açıklamalarda bulunan Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Vatandaşlarımız bu uygulamadan çok memnun. Esnafımızda memnun ancak bir kaç esnafımız rahatsız oldu. Esnaf ziyaretleri yaparak bu uygulamanın gerekliliğini anlatacağız. Tek yön uygulamasında da ilk olarak tepkiler vardı tabi alışkanlıklardan vazgeçmek kolay olmuyor. Halkımızın faydasına radikal kararlar almaya devam edeceğiz” dedi.
Ayrıca Başkan Dinçer, ilçede reklam panosu, flama ve dubalarının kaldırıma konulmasına izin verilmeyeceğini de açıkladı.