Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi, bünyesinde 1 Tıbbi Onkolog, 3 Radyasyon Onkoloğu, 4 Nükleer Tıp Uzmanı ve 1 Pratisyen hekim ile Onkoloji hastalarına bütüncül bir yaklaşımla kanserde etkin teşhis, tanı ve tedavi imkanı sunuyor. Atatürk Devlet Hastanesi. Sağlık Bakanlığı’nca özellikli birim olarak tanımlanan Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi olma yetkisine sahip kamu hastanesi olma özelliği taşıyor.

SON TEKNOLOJİ CİHAZLARLA DONATILDI


Kemoterapi ünitesinde yıllık ortalama 650 hastaya 4 bin civarında kemoterapi uygulanıyor. Ünitede 22 yatak özellikli koltuk ve Bakanlık standartlarına uygun teknoloji ve donanımda Kemoterapi İlaç Hazırlama Ünitesi ile hafta içi her gün ihtiyacı olan hastalar tedavilerini alıyor. Tıbbi Onkoloji polikliniğinde Uz. Dr. Veli Sunar, Ağustos 2019’da göreve başlarken merkez şu anda günde ortalama 40 hasta ile hafta içi her gün hizmet veriyor.

HASTALAR BAŞKA İLLERE GİTMİYOR


Radyasyon Onkolojisi bünyesinde ise yılda ortalama 810 hasta takibi yapılıyor. 1 LİNAC cihaz, 1 BT Simülatör, 2 Planlama sistemi olmak üzere modern cihazlarla donatılan merkez, Aydın’ın yanı sıra çevre illerden de hastalar geliyor. Genel Cerrahi uzmanları tarafından Onkolojik cerrahi kapsamındaki ameliyatlarını başarı ile gerçekleşiyor. PET-BT cihazının temini ile kanser teşhisinde hastaların başka merkezlere gönderilmesinin önüne geçildiği bildirildi.