Aydın'ın Karacasu ilçe merkezi dışında bir kırsal mahalle de açılan ilk kurban kesim kursunda dersler mahalledeki Çamköy Sührap Kılıç İlkokulunda yapıldı. 23 katılımcıyla 20 saat devam eden kurs sonunda tüm katılımcılar sertifika almaya hak kazandı. Veteriner, iş güvenliği uzmanı ve imamın öğretici olarak verdiği dersler 14 Kasım’da başladı. Vatandaşın hayvan kesiminde daha bilinçli olması, daha az zayiat verecek şekilde kurban kesimi öğrenmesi için açılan meslek edindirme kursuna kurban kesmeyi hiç bilmeyenlerin yanı sıra bilseler de daha fazlasını öğrenmek isteyenler ve kurban kesimi yapmasına rağmen sertifika sahibi olmak isteyenler ilgi gösterdi. 8 saat iş güvenliği uzmanı, 4 saat din görevlisi, 8 saat de veteriner hekimin verdiği eğitimlerle 20 saat devam eden kurs sonunda derslerin bitiminin ardından düzenlenen sertifika törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş, Tarım ve Orman Müdürü Rahmi Şendalgıç, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Nadir Kambak ve Ziraat Odası Başkanı İsa Sevinç ile kursiyerler katıldı.

“HER YAŞTA KENDİMİZİ YENİLEMELİYİZ”


Kaymakam Ahmet Soley’in selamlarını ilettiği konuşmasında Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş, “Çağımız bilim ve teknoloji çağı. Çok hızlı bir şekilde ilerlemekteyiz. Hepimizin yeni bilgilere ihtiyacı var. İnsanların kendini yenilemesi gerekiyor. Bilgiler sadece okulda öğrenilmiyor. Okuldan sonra da kendimizi geliştirmeye devam etmemiz gerekiyor. Bu konuda da Halk Eğitimi Merkezimiz sizler için kurslar açıyor. Merkezimizde 280 farklı kurs var. Ziraat Odamız özellikle köylerdeki üreticilerimizin ihtiyacı olan kurslar konusunda bizleri yönlendiriyor. Aynı şekilde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüz de kurslarımıza destek veriyor. Personelleri eğitimlerimizde öğretici olarak destek oluyor. Meslek kurslarımız açılmasına Kaymakamımız Ahmet Soley büyük önem veriyor. Sayın Kaymakamımız Ahmet Soley’e, tüm emeği geçenlere ve kursumuzu katılan siz halkımıza ve basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

BİRLİK BERABERLİĞE DİKKAT ÇEKTİ


Ziraat Odası Başkanı İsa Sevinç ise, “Biz Kaymakamımız Ahmet Soley döneminde onun liderliğinde belediyemizle birlikte gerek meslek odası başkanları gerek şube müdürlerimizle çok güzel birlik beraberlik oluşturduk. Geçmişte de oldu ama bu dönemde farklı bir atmosfer var. Bu kurs için kendisine ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Basınımıza özellikle teşekkür etmek istiyorum. Bizler nerede bir iş yapsak kış, yağmur, çamur dinlemeden, gece gündüz demeden bizlerle birlikte oluyorlar. Tarlalarımıza bile gece gündüz demeden gelerek sorunlarımızı bir üst makamlara iletmede çok gayret ediyorlar. Karacasu’da yaptıkları haberler zaman zaman ulusal basında da yer alarak bize olumlu anlamda dönüşler oluyor. Kendilerine bu yüzden teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“ÖĞRENMENİN YAŞI YOK”


İlçe Tarım ve Orman Müdürü Rahmi Şendalgıç da, “Başta bu kursa katılan kursiyerlerimiz olmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, Ziraat Odamıza, Halk Eğitim Merkezimize ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Öğrenmenin yaşı yok. Her yaşta biz bir şeyler öğreniriz. Buraya katılarak kendinize bir şeyler kattınız. Özellikle kurban derilerinin ve etlerinin zayi olmaması sizler ve milli ekonomimiz için fayda sağlayacaktır. Bu kursun da özellikle bu anlamda faydalı olduğunu düşünüyorum” dedi. Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Nadir Kambak, “Bu kursa katılan vatandaşlarımızla birlikte bu kursta emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu kurs diğer mahallelerimize de örnek olacaktır. Belki kurban kesimi anlamında bildiğiniz şeyler var ama öğrendiğiniz de çok şey var. Bu da yeniliklere açık olduğunuzu gösteriyor. Bu anlamda da sizleri tebrik ediyorum. Eylül ayından bu yana açtığımız 40 kursa 877 kursiyer katıldı. Bu kursumuz da bir mahallede açılan ilk hayvan kesim kursu oldu. Önümüzdeki günlerde burada süt sığırı yetiştiriciliği kursu açacağız” dedi.
Sertifika dağıtımının ardından çiftçilerin talep ve beklentilerinin dinlenmesinin sonrasında tören sona erdi.