Nazilli’de Ticaret Odası'nın hizmet binasında verilen KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerler ve motorlu araç satışı mesleki yeterlilik belgelerini almaya hak kazanan galericilere sertifikaları ve teşekkür belgeleri törenle verildi. NTO Başkanı Nuri Arslan ve Meclis Başkanı Gürdal Yüzügüler’in ev sahipliği yaptığı törene İlçe Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, KOSGEB İl Müdürü Sadullah Dülger, Nazilli İŞKUR Şube Müdürü Yakup Ergenlik, Ticaret Odası üyeleri ve kursiyerler katıldı.

"GAYRET GÖSTERİN VE İYİ OLUN"

Törende açılış konuşması yapan Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, NTO olarak Nazilli'nin hak ettiği yerlere gelmesi için çalıştıklarını belirterek, "2019 yılı özellikle ekonomik anlamda sıkıntıların yaşandığı zor bir yıl oldu. Ancak tüm bu olumsuzluklara rağmen merkez bankasının öncülüğünde faizlerin düşmesi, bizleri umutlandırmaktadır. Geçtiğimiz hafta Sayın Cumhurbaşkanımızın açılışını yaptığı Türkiye’nin otomobili tanıtım törenine katıldım. Gebze’de yapılan törende birlik ve beraberlik ile hareket ettiğimiz takdirde başaramayacağımız bir şeyin olmadığını idrak ettim. Tanıtımı yapılan araçlar bizleri duygulandırdı, özgüvenimizi yükseltti. Herkes üzerine düşeni yaptığında sıkıntılı dönemlerden geçmenin daha kolay olacağını ve böyle dönemlerde dayanışmayı daha da artırılacağını düşünüyorum. Nazilli Ticaret Odası olarak bölgenin hak ettiği gelir düzeyine ulaşması için gayret gösteriyoruz. Kalkınmamızın tek çaresi olarak önce üretim daha sonrada ihracat olduğunu bir kez daha ifade etmek isterim. Kaybedecek bir dakikamız bile bulunmamaktadır. Nazilli sadece tarım ve ziraat ile değil mutlak suretle tüm kurum ve kuruluşlar olarak işbirliği içerisinde sürdüre bilinir yatırım ve ihracat hareketi başlatmalıyız. KOSGEB girişimcilik sertifikası alacak arkadaşlara sesleniyorum; öncelikle başarılı olacağınızı inandığınız ve sevdiğiniz işi yapmaya çalışın eğer şatlar buna izin vermiyorsa o zaman daha önce yapılmayanı yapmaya gayret gösterin ve iyi olun” dedi.
Gecenin sonunda sertifika almaya hak kazanan kursiyerler, girişimciler ve çözüm ortağı oda üyelerine belgeleri protokol üyeleri tarafından verildi.