Kuşadası'na bağlı Camiatik Mahallesi Yıldırım Caddesi'nde hizmete giren barınma evinin açılışına, AK Parti Aydın Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Metin Yavuz, Unlu Mamüller ve Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Şenol, CHP Aydın Büyükşehir Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Ulvi Yıldırımkaraman, Kuşadası Belediyesi eski başkanlarından Esat Altungün, siyasi partilerin yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Resmi açılışını daha sonra yapılacak olan barınma evinin iktisadi işletme olarak açıldığını söyleyen Dernek Başkanı Harun Canbulat, "11 odamızın olduğu evimizin donanımı hep bağışlarla gerçekleşti. Destek veren herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Bazı eksiklerimiz var ve bu konuda Kuşadalı hayırseverlerin desteğini bekliyoruz. Geniş bir bahçemiz var, burada her hafta ücretsiz olarak tiyatro gösterileri sergileyeceğiz. Bu gösteriler madde bağımlısı kardeşlerimizi bulaştığı beladan uzaklaştırma konusunda iyi bir motive sağlayacak ve halk ile iç içe olacaklar. Herkesi barınma evine bekliyoruz'' dedi.
AK Parti Milletvekili Metin Yavuz’da böyle anlamlı bir projenin içerisinde olmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, AK Parti olarak her türlü desteği vereceklerini söyledi.