Aydın Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KUSİ) Planlama ve Geliştirme Kurulu toplantısı, Aydın Valiliği Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’in başkanlığındaki toplantıya, Vali Yardımcısı Hulusi Arat, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Akyol, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Aydın Ticaret Borsası Başkanı Fevzi Çondur, ADÜ Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Cemal İyem ile ilgili kurum müdürleri ve STK temsilcileri katıldı.

AFLOTOKSİN MAKİNESİ YAPILIYOR

Vali Yavuz Selim Köşger, Türkiye Bölgesel Kamu-Üniversite-Sanayi İş Birliği’nin (KÜSİ) çok ciddiyetle yürütüldüğünü söyledi. KUSİ kapsamında Aydın’da sektör toplantıları gerçekleştirildiğini dile getiren Vali Köşger, “Kamu-Üniversite-Sanayi İş Birliği toplantılarını hem Koordinasyon Kurul Toplantılarını burada aldığımız kararlar çerçevesinde sektör toplantılarını şimdiye kadar gerçekleştirdik. İncir, zeytinyağı ve badem sektörleriyle ilgili toplantılar yaptık. Burada alınan kararlar var. İncirde aflatoksin makinesiyle ilgili somutlaşmış bir proje yürütülüyor. Maden sektörü ile yaptığımız toplantıda, madencilerin çok eksiğinin olmadığını gördük” dedi.

200’Ü AŞAN PROJE GERÇEKLEŞTİ

Aydın’daki Ar-Ge Merkezlerinde 200’ü aşan proje yapıldığına dikkat çeken Vali Köşger, “İlimizdeki AR-GE merkezlerimizi 2 den 12 ye çıkardık. Toplam burada çalışan sayısı 190 kişidir. Bunlar nitelikli elemanlar, inovasyon, yenileme gibi bir takım yenilikler oluşturmak üzere çalışmalarını yürütüyorlar. Buralarda 200’ü aşan proje gerçekleştirilmiştir. KÜSİ ülkeye teknolojik anlamda, katma değer anlamında çok ciddi katkılar sağlayacak bir işbirliği zeminidir. Daha önce Üniversite, akademik camia kendi başına araştırmalar yapıyor, doktora tezleri, mastır tezleri yapıyor, bunlar onların raflarında kalıyor. Sektörler kendi aralarında bir şeyler yapıyor. Onlar akademik destek almakta sıkıntı çekiyorlar. Kamu, bunların hepsinden bihaber oluyor. Bu kurul, inovasyonu sağlama ve ileride katma değer oluşturma anlamında çok önemli bir kurul. Bugünkü toplantımızın hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Vali Yavuz Selim Köşger’in açılış konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.