Kuşadası'nda yaşayan Duran Özcoşkun, bir suçtan dolayı bir süre cezaevinde tutuklu kaldıktan sonra tahliye oldu. Cezaevinden çıktıktan sonra iş bulamayan Özcoşkun, İŞKUR’un engelli ve eski hükümlülere yönelik verdiği hibe desteğinden faydalanarak kendi işinin patronu oldu. Aldığı 38 bin 350 liralık hibeyle peksimet imalatı üzerine bir işletme kuran Özcoşkun, hayaline bir adım daha yaklaştı.

DEVLETİMİZE MİNNETTARIM

Kuşadası Hizmet Merkezi Müdürü Adnan Gönençer, açacağı işyerinde Özcoşkun’u ziyaret etti. Özcoşkun, kendi işinin patronu olma yolunda bir adım daha attığı için çok heyecanlı ve mutlu olduğunu belirterek, “İŞKUR’a ve devletimize engelli ve eski hükümlülere bu imkanı sağladığı için minnettarım” dedi. Özcoşkun, önümüzdeki günlerde siparişlerin artmasıyla kendisi gibi eski hükümlüleri istihdam etmek istediğini söyledi.

PATRON OLMAK İSTEYENLERE ÇAĞRI

Hizmet Merkezi Müdürü Adnan Gönençer ise kurulacak işyerinin Kuşadası’ndaki engelli ve eski hükümlüler için örnek bir proje olacağını söyleyerek, “Duran Özcoşkun’a iş hayatında başarılılar diliyorum. Engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımıza yönelik 2020/1. dönem kendi işini kurma projeleri için son başvuru tarihi 18 Aralık 2019 olduğunu hatırlatmak istiyorum. Hibe desteğinden faydalanmak isteyenleri Kuşadası Hizmet Merkezine davet ediyorum.”