Ankara’da 7'nci Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ve Ar-Ge Merkezleri Ödül Töreni düzenlendi. Teknoloji geliştirme bölgeleri ile Ar-Ge ve tasarım merkezlerinde yürütülen projelerin sonunda ortaya konan yeni teknoloji ve çıktılar kamuoyuyla paylaşıldı.  


Bakan Varank tarafından 13 kategoride toplam 39 ödül sahiplerine takdim edildi. Ayrıca, belge almaya hak kazanan 735 firmaya Ar-Ge ve Tasarım Merkezi Belgesi verildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen ödül törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın yanı sıra Bakan yardımcıları Mehmet Fatih Kacır, Çetin Ali Dönmez, Hasan Büyükdede, TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, Türk Standardları Enstitüsü Başkanı Adem Şahin, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Habip Asan ile Ar-Ge ve yenilik ekosisteminin önemli aktörleri katıldı. 12 Mart 2008 tarihli 5746 sayılı Kanun ile kurulan ve AR-GE, tasarım ve inovasyon ekosisteminin güçlenmesini, katma değeri yüksek ürünler üretilmesini, yeniliğe yönelik doğrudan yabancı sermaye yatırımlarının ülkeye girişinin hızlandırılmasını, nitelikli işgücü istihdamının artırılmasını, üniversite sanayi iş birliklerinin güçlenmesini ve katma değeri yüksek ürünler üretilmesini amaçlayarak hayatımıza giren AR-GE merkezleri, performanslarıyla baş döndürdü.
AR-GE personeli istihdamı, AR-GE Harcama Yoğunluğu, Proje Kapasitesi, İş Birliği ve Etkileşim, Ticarileşme, Fikri Mülkiyet Yetkinliği gibi kriterlerin baz alındığı Performans Endeksi’nde, 27 ödül firmalarla buluştu.

Optimak STU, Sektörünün İLK AR-GE Merkezi Belgesini aldı


7. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ve Ar-Ge Merkezleri Ödül Töreni'nde, Optimak STU, 'Sektöründe ilk bağımsız Ar-Ge merkezi belgesini' aldı. Optimak STU, Ar-Ge merkezlerinde geliştirdiği iş birlikleri, inovasyon projeleri ve sektörün gelişimine sağladığı katkı ile belgeye layık görüldü. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın da katıldığı 7. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ve Ar-Ge Merkezleri Ödül Töreni kapsamında Ar-Ge Merkezi belgesini alan Optimak STU, Kuruluşundan itibaren sektördeki ilklere imza atan, sektörün gelişmesine katkıda bulunan, sektörde takip edilen, ar-ge ve inovasyon çalışmalarını başarı ile sonuçlandırmıştır.
150 m² kapalı alanı, test simülatör ve laboratuvarları ile Türk Makine Sektörüne hizmet verecek Ar-ge Merkezinde konusunda uzman ve saha tecrübesi olan Makine, Metalurji, Elektrik-Elektronik, Mekatronik, Bilgisayar ve Endüstri mühendisleri görev yapmaktadır. OPTİMUM STU Arge Merkezi, Tübitak, Kosgeb, Ekonomi Bakanlığı, Kalkınma Ajansları, Avrupa Birliği Programları konusunda proje yazılım ve danışmanlık hizmetleri vermekle birlikte, tüm işletmelere 2D ve 3D tasarım, Elektrik Projelendirme, Otomasyon ve Bilgisayar yazılımları konusunda da hizmet vermektedir. Optimak STU, ülkemizin kaynaklarının yurt dışına çıkmasını önleyici ar-ge çalışmaları yapmayı ve bu çalışmalar neticesinde ürettiği ürünleri yurt içi ve yurt dışı pazarlara sunarak ülkemize katma değer katacak ürünler üretmeyi, yurt dışından gelen makinelerle komple çözüm için entegre olup ithal ikamesini sağlamayı politikası olarak benimsemiştir. Müşteri beklentilerini en yenilikçi ve teknolojik ürün tasarımları ile doğru ve zamanında, ürün tasarım yönetiminde bilişim teknolojilerini kullanarak ve sürekli öğrenme prensibi ile karşılamak üzere araştırma ve geliştirme yapmaktadır. https://www.optimak.com.tr