İki yıl önce sosyal medya platformu olarak başlayan, 6 ay önce dernekleşen Nazilli Esnafları Güç Birliği Derneği 1. Olağan Genel Kurul’unu Özel Sınav Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirdi. Kongreye Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, AK Parti Nazilli Kadın Kolları Başkanı Serpil Ateş Akkaya, Nazilli Kuaförler Odası Başkanı Olcay Akyıldız ve dernek üyeleri katıldı. Divan kurulunun oluşturulmasının ardında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrede dernek başkanı Meltem Tuğral konuşma yaptı.

FAALİYETLERİ AKTARDI


Konuşmasında küresel ticaret savaşları, teknolojinin gelişmesi ve sosyolojik değişimler nedeniyle yerel esnafın zor duruma düştüğünü belirten Melten Tuğral “Yerel ekonomiyi canlandırmak için 8 kişiyle bu yola çıktık. Adımız Nazili Esnafları olsa da Sultanhisar ve Buharkent arasındaki bölgeyi hedef kitle olarak belirledik. Yasal prosedürlerin tamamlanmasıyla 30 Mayıs’ta onaylanarak faaliyetine başladı. Resmi kurumlara nezaket ziyaretler, esnafa sembolik siftah parası dağtımı, Kırşehir Ahilik Haftası kutlamalarına ve Denizli Babadağ Belediyesi’nin düzenlediği festivale standlı katılım sağladık. Yaptığımız etkinliklerde giderler katılımcılar tarafından karşılandı. Mali harcamalarda kira, temsil ve tanıtım dışında derneğe külfet olacak harcamalar yapılmadı” sözleriyle yapılan faaliyetleri aktardı.

YAPILACAK ÇALIŞMALARI ANLATTI


Yapılan açık oylama sonucunda Meltem Tuğral başkanlığındaki yönetim oy birliğiyle kabul edildi. Kongrede son olarak yönetim kurulu üyelerinden Ebubekir Kuzu önümüzdeki dönemde yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Üyelerin satışlarını artırabilecek aktif bir web sitesi kurmak için çalıştıklarını ifade eden Kuzu “Sosyal medya üyelerinde düzenli olarak üyelerimizin reklamlarını yapacağız. Üyelerimize avantaj sağlayacak anlaşmalar yapacağız. Müşteri ilişkileri, öfke kontrolü, pazarlama teknikleri gibi iş yapma potansiyelini artırıcı eğitimler düzenleyeceğiz” dedi.