Yeni Mahalle Cumhuriyet Caddesi üzerindeki açılış törenine Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Aşkın Dinçer, MHP Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan, AK Parti Didim İlçe Başkanı Maşallah Subaşı, Ülkü Ocakları Aydın İl Başkanı Tayfun Şan, MHP Didim İlçe Başkanı Fikret Alkaya, Ülkü Ocakları Didim İlce Başkanı Erkan Yüce, Ülkü Ocakları Didim Yönetim kurulu üyeleri, Ülkü Ocaklarının çevre İlce başkanları, Didim Belediyesi Cumhur İttifakının meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılış öncesinde konuşan Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Aşkın Dinçer konuşmasına “Genel Başkanımız Sayın Sinan Ateş Bey'in sizlere selamlarını getirdim.” diyerek başladı. Dinçer sözlerini şöyle sürdürdü; “Liderimiz Devlet Bahçeli Beyin ''İmanlı,Ahlaklı,Ülkü sahibi Gençler olmalısınız'' sözünü kendine rehber edinmiş gençlerimize var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Ülkü Ocakları Eğitim ve kültür vakfı olarak başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Nutuk eserini çocuklar için uyarladık, ikinci baskı olarak yayınlandı. Çocuklar için "Kutadgu Bilik" Çocuklar için "Dede Korkut" kitaplarını yayınladık. Çocukların manevi dünyasına katkı sağlamaya çalıştık. Ülkücü harekata yeni hizmet binasının hayırlı olmasını diliyorum.” diyerek sözlerini bitirdi.
Ülkü Ocakları Didim Başkanı Erkan Yüce ise “Artık Didim de ses bellidir. Masumların yanında Yunus, zalimlerin karşınında Yavuz olma sesidir. Bu ses Ülkü ocaklarının sesidir.'diyerek başladığı konuşmasına ''Rehberimiz Kuran, Hedefimiz Turan. Bizler süslü kelimeler kurmayı bilemeyiz. Onun için Ne Mutlu Türküm Diyene. Tanrı Türkü Korusun ve Yüceltsin.”diyerek sözlerini bitirdi.
Mehteran takımının çaldığı marşlarla davetliler coşarken, Mehteranın okuduğu Kuran’ı kerim ve yaptığı duanın akabinde açılış kurdelesi kesildi.