Koçarlı Belediyesi, Adnan Menderes Kent Ormanı girişinde oluşturduğu arenada deve güreşleri düzenledi. Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen Belediye Başkanı Nedim Kaplan, AK Parti İlçe Başkanı İlyas Arslan, MHP İlçe Başkanı Mustafa Ali Memiş, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar, arenaya davul-zurna eşliğinde yürüyerek geldi.

YAĞLIK HEDİYE ETTİ


Güreş öncesi, protokol üyeleri ile birlikte arenayı dolaşan Belediye Başkanı Kaplan, vatandaşları selamlayarak, kendilerine yağlık hediye etti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından güreşlerin kazasız, belasız tamamlanması için kurban kesildi, dua edildi. Kadın ve çocuklara ücretsiz olan güreşler, gün boyu devam etti.

VATANDAŞLAR PİKNİK YAPTI


Havaların güzel olmasından dolayı katılımın yüksek olduğu güreşlerde Aydın, Muğla ve İzmir'den toplam 140 pehlivan deve karşılaştı. Güreşlerin sonucunda Aydın Valiliği, Koçarlı Kaymakamlığı ve Koçarlı Belediye Başkanlığı kupaları da sahiplerini buldu. Devlerin kıran kırana geçen güreşlerini, büyük heyecan ve dikkatle izleyen vatandaşlar, piknik de yaptı.

DEVE GÜREŞİ GELENEĞİNİ YAŞATACAĞIZ”


Güreşseverlere hitap eden Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, deve güreşlerinin altıncısını düzenlediklerini belirterek, "Bizler Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinde yaz boyunca çalışırız. Havaların serinlemesi ile birlikte de şenlikler yaparız. Bu şenliklerden bir tanesi de deve güreşleridir. Yörük ve Türkmen geleneği olan deve güreşleri, dinlenme adına fırsat olarak gördüğümüz önemli ve anlamlı bir şenliktir. Güreşlerin ardından dinlenmiş bir şekilde kaldığımız yerden çalışmalarımıza devam edeceğiz. Koçarlı Belediyesi olarak deve güreşi geleneğini yaşatmak adına ne gerekiyorsa yapacağız" dedi. Kaplan, arenanın düzenlenmesinde emeği geçen Devlet Su İşleri ve Koçarlı Kaymakamlığı ile belediye personeline teşekkür etti.