Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında ilk olarak 3 Aralık Salı günü saat 11.00'de İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’ndan başlayan bir yürüyüş gerçekleşecek. Atatürk Meydanı’nda son buacak yürüyüşün ardından engelliler, yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla Atatürk Anıtı’na Kuşadası Engellileri Koruma Derneği yöneticileri ile birlikte çelenk koyacaklar. Erdoğan Öven Engelliler Köyü sakinlerinin el emekleri göz nurları, yaparlarken büyük keyif aldıkları 'Bir Renk Bin Umut' el işileri sergisinin açılışı İbramaki Sanat Galerisinde saat 12.00'de gerçekleşecek. İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’nda saat 19.00'da başlayacak olan engelsiz bir Kuşadası halk konserleri ile etkinlikler devam edecek.

BAŞKAN GÜNEL’E TEŞEKKÜR


4 Aralık Çarşamba günü engelli olmanın hayata küsmek olmadığını anlatan farkındalık yaratan Erdoğan Öven Engelliler Köyünün hayat dolu sakinlerinin oynadığı Kuşadası Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Mehmet Turan'ın uyarlayarak sahneye koyduğu Erkan Yücel Sahnesinde oynanacak 'Bize Bir Masal Anlatsana' tiyatro oyununun başlama saati 18.00 olacak. 5 Aralık Perşembe günü engellilerin yer aldığı 'Bir Sevgi Masalı' belgeseli yine aynı yerde saat 18.00'de İzleyicilerle buluşacak.
Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Mehmet Turan, engellilerin toplumun aynası olduğunu, onları sadece bir günde anlamanın mümkün olmadığını söyledi. Turan, "Sosyal yaşamda, iş yaşamında kendilerine çok zor yer bulan ve çeşitli güçlüklerle karşılaşan engellilerin farkına varmamız, onlarla birlikte yaşadığımızı unutmamamız gerek. Sadece 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde hatırlayarak, sosyal medyadan birkaç paylaşım yaparak değil; yaşamın her alanında onların sorunlarına çözüm üretebilmek için uğraşmalı ve hayatın kenarında bırakmamalıyız" diyerek Kent Konseyi Engelliler Meclisi olarak desteklerini her zaman yanlarında hissettikleri Belediye Başkanı Ömer Günel'e teşekkür etti.