16 Kasım 2018 tarihinde KOAH sebebiyle 65 yaşında hayatını kaybeden Cengiz Cuger için eşi Ebru Cuger ve yakın dostları tarafından düzenlenen anma etkinliği Denizli’de bulunan mezarı başında başladı. Ardından Karacasu Geyre Mahallesinde Mehmet Çevik’in işlettiği Anatolia Restaurant’a geçildi. Buradaki etkinliğe Denizli’nin yanı sıra İzmir, Antalya, Uşak ve Ankara’dan gelen motorcular katıldı. Çok sevdikleri Cengiz ağabeyleri için kilometrelerce yol kat edip Karacasu’ya gelen 250'ye aşkın motorcu Cuger’i hayırla yad etti. Denizli Riders Kulübünün yanı sıra, Anatolian Tigers, Barbarosso Motor Club, Türk Riders, Denizli Emek Riders, Ultra Riders gibi motor dernek ve kulüplerinin katıldığı etkinlikte enduro, turing, cross, racing’lerin aralarında bulunduğu onlarca motosiklet Karacasu’da buluştu. Cuger’in 25 yıldır kullandığı Kavasaki marka motosiklet de etkinlik alanında yer aldı. Cuger'in fotoğraflarının asıldığı, görüntülerinin slayt olarak gösterildiği etkinlikte katılımcılara hayır yemeği ikram edildi.

MOTORCULARIN ABİSİYDİ


Eşi Ebru Cuger, “Geçen yıl 16 Kasım’da hayatını kaybeden eşim Cengiz Cuger’i anmak için toplandık. Çok kalabalık bir grup ve toplulukla bir aradayız. Cengiz, insan olarak çok özel ve kıymetli birisiydi. Bu yüzden de bu kadar seveni bir araya toplandı. Eşim 1993 yılından bu yana Denizli’de motosiklet kullanıcısıydı. Motosiklet derneğinin kurulmasında da ön ayak oldu. İstediği tek şey vardı, insanların, motorcuların bir araya gelmesi, toplanması, birlik olması, dostluk, arkadaşlıkların güçlenmesiydi. Yıllarca bir abi olarak motorcuların arasındaydı, birleştirici unsurdu. Geçen yıl çok ani bir şekilde kaybettik eşimi. Bu yıl da onun tüm arkadaşları, dostları bir araya gelsin istedik. En son vefatından bir hafta önce motosiklet sürdüğü çok sevdiği Afrodisias’ta, Anatolia Restaurant’ta bir araya geldik. Gelen herkese çok teşekkür ederim. Çok kıymetli, güzel bir insanı hatırladık, yad ettik” dedi.

EN SON MOTOR SÜRDÜĞÜ YERDE TOPLANDILAR


Eşinin çok sık geldiği ve sevdiği Anatolia Restaurant’ta bu etkinliği gerçekleştirmek istediklerini ifade eden Ebru Cuger, “Mekanın sahibiyle de çok uzun bir dostluğumuz arkadaşlığımız var. Mekanın kurulduğu günden bu yana buraya gelirdi. En son 11 Kasım 2018 tarihi Pazar günü buraya son sürüşünü yaptı. O hafta Perşembe gecesi kaybettik. Tüm motorcuların keyifle geldiği, günü birlik geldiği yemek yiyip döndüğü bu güzel mekanı o da çok severdi. Bir yıl kadar önce KOAH teşhisi konmuştu. Ama iyi olduğunu söyleyip tedavi istememişti. Eşim bu dünya üzerinde çok güzel izler bırakarak gitti. Hiç kimsenin kalbini kırmadan gitti bu dünyadan. Bu kalabalık onun için buraya toplandı çok mutlu ve gururluyum bugün” dedi.

“MOTORCULARIN BİR ARAYA GELMESİ HAYALİYDİ”


Cuger’in dostlarından Ali Coşkun, “Denizli’de motorcuyum. 28 yıl önce Cengiz Cuger abimizin desteği ile motorcu oldum. Maalesef geçen yıl kaybettik. Hepimizin hayatında çok önemli bir yeri vardı. Motorculuk camiasının gelişmesi için deyim yerindeyse bir misyoner gibi çalıştı. Biz de onu hiçbir zaman unutmayacağımızı, her zaman hatırlayacağımızı, minnetle anacağımızı göstermek istedik. Onun en büyük hayali Denizli’deki bütün motorcuları toplayıp herkesin birbiriyle tanışıp kaynaşmasıydı. Sağlığında da yaptık ama bu kadar büyüğünü yapamamıştık. Ölümünden sonra bu arzusunu yerine getirmek istedik. Denizli’nin yanı sıra Antalya, Uşak, İzmir’den de katılan motorcular var. Allah rahmet eylesin. Sabah da mezarını ziyaret edip dualar ettik” dedi.

O TÜM MOTORCULARIN BAŞKANIYDI


Cuger’in motorculuğu bir yaşam biçimi haline getirdiğini ifade eden Coşkun, “Motorcu dostlukları başka hiçbir şeye benzemez. Birbirlerini asla yarı yolda bırakmazlar. Sonra bizleri topladı, eğitimler verdi. Türkiye’de ilk defa kapalı bir garajı olan motosiklet kulübü oluşturdu. Kendimize ait binamız vardı. Bunların bütün temel taşlarını da Cengiz Cuger abimiz attı. Denizli Riders Motosiklet Derneğinin her şeyiydi. Bütün motorcuların başkanıydı. Bunu her yıl tekrarlayacağız. Cengiz abiye rahmet diliyorum, minnetler anıyoruz. Ruhu şad olsun. Motorcuların bir arada olması hep istediği bir şeydi. Tüm gelen arkadaşlara, dostlara teşekkür ediyoruz” dedi.

“MOTOR SEVDASINI O AŞILADI”


Denizli Riders Kulübünden Cumhur Güner, “Motor sevdasını bizlere bulaştıran kişidir. Sevdiğimiz, bizi motoru sevdiren güzel bir insandı. Bizden sonra da 4-5 tane daha kulüp kuruldu. Onun motor sevdası bütün Denizli’ye yansıdı. Ağzından asla kötü bir söz çıkmazdı. Can dostumuzdu, hepimizi kaynaştıran, birleştiren, gönül dostu bir arkadaşımızdı” dedi. Türkiye Kadın Motosikletçiler Spor Kulübü Denizli İl Temsilcisi ve Doğa ve Yol Sürücüleri Kulübü Başkanı Gül Kınay da Cengiz Cuger’in rahmet ve minnetle andıklarını söyledi.