Bu yıl ilki gerçekleştirilen zeka oyunları şampiyonasına katılan Kırçiçeği Anadolu Lisesi zeka oyunları takımı kısa bir sürede hazırlandıkları online düzenlenen yarışmada önemli başarı elde etti. Aydın’da Lise düzeyinde 23 okulun katıldığı yarışmada 6. olan Kırçiçeği Anadolu Lisesi 15 Kasım Cumartesi günü düzenlenecek olan Bölge şampiyonasına gidecek. Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş, Okul Müdürü Abdurahman Kurt, Takım Sorumlusu Ayşe Büyükgümüş, Okul Sorumlusu Kayhan Eş, Emre Çakal, Emre Başalan, Özgür Özdemir, Mustafa Yalçın, Mertcan Bozkurt’dan oluşan 3 asil 2 yedek öğrenci, Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley ve Belediye Başkanı Zeki İnal’ı makamlarında ziyaret etti. Soley ve İnal öğrencilere başarılar dilerken bölge şampiyonası için ulaşımı Karacasu Belediyesinin karşılayacağı kaydedildi.

DAHA FAZLA OYUN MATERYALİ

Geçen yıllarda ilçe düzeyinde gerçekleşmesini sağladığı zeka oyunları yarışmasıyla tanınan takım sorumlusu Kayhan Eş, “İyi bir takımımız var. Seneye bu takım devam eder, başarısı artar ve okulun kültüründe de böyle bir şey oluşur. İlçede lise düzeyinde biz katıldık. Aydın Fen Lisesi ile aynı puanı alarak bölge şampiyonasına gitmeye hak kazandık. Çocuklarımız başarılı. Çözemediğimiz kategori yok. Süre ile ilgili sorun yaşamazsak biz başarılı oluruz. Ayşe hocamızla birlikte takımı hazırlıyoruz. Okul Müdürümüz Abdurahman Kurt ve diğer öğretmenlerimiz de büyük destek oluyor” dedi. Zeka oyunları materyallerinin artması halinde başarının artacağını ifade eden Kayhan Eş, “Matematik oyunlar, kelime oyunları, mekanik oyunlar, görsel oyunlar gibi çeşitler var. Materyallerin artması öğrencilerin daha çok çalışması anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.

TELEFON VE İNTERNET BAĞIMLILIĞI AZALIYOR

İzmir’de bölge şampiyonasını geçmeleri halinde Ankara’ya finale gideceklerini belirten Eş, “11 Ekim’de başvurumuzu yaptık, 19 Ekim’de online sınava girdik. Okuldaki öğrenciler arasında ön eleme yaparak öğrencileri seçtik. Adil davrandık. Öğrencilerin bilişsel düzeyini geliştirmek amaçlanıyor. Bunları yapan öğrenciler derslerde de başarılı oluyorlar. Telefon ve internet bağımlılıkları azalıyor. Oyunlarla kalem kağıtla çok daha verimli vakit geçiriyorlar. Zeka oyunları köylere kadar yayılırsa eğitimde de bunun faydasını göreceğiz. Öğrencilerin analiz gücü ve bilişsel düzeyleri gelişecek. Tüm derslerde bunların katkılarını göreceğiz” dedi.

“GÜNLÜK HAYATI OLUMLU ETKİLİYOR”

Öğrencilerden Özgür Özdemir, “Biz zeka oyunları grubundayız. Zeka oyunları bize çok şey kazandırdı. Herkes telefonuyla oynarken biz zeka oyunları çalışıyoruz. Telefonlar olumsuz etkilerken zeka oyunları olumlu olarak etkiliyor. Derslerde daha başarılı oluyoruz. Mantıksal zekamız gelişiyor. Günlük hayatta da olaylara daha farklı, geniş açıdan ve mantık çerçevesinde bakabiliyoruz. Doğru kararlar vermemizi sağlıyor zeka oyunları” dedi.

KURT TEŞEKKÜR ETTİ

Okula Ekim ayında atanan ve görevine hızlı bir şekilde başlayan Müdür Abdurahman Kurt ise, “Başarılarından dolayı öğrencilerimizi kutluyorum. Önemli bir başarı elde ettiler. Yarışmanın okul sorumlusu Kayhan Eş, takım sorumlumuz Ayşe Büyükgümüş ve takımda bulunan öğrencilerimize ayrı ayrı tebrik ediyorum, okulumuzu böyle güzel başarılarla öne çıkardıkları için teşekkür ediyorum. Bizlerden desteklerini esirgemeyen Sayın Kaymakamımız Ahmet Soley’e, Belediye Başkanımız Zeki İnal’a da ayrıca teşekkürü bir borç biliyorum” dedi.