Buharkent Belediye Başkanlığı'nı 5 yıldır sürdüren AK Parti'li Mehmet Erol, görev süresi içinde hayata geçirdiği önemli projeleri anlattı. 2014 yerel seçimlerinde başkanlığın kendisine nasip olduğunu hatırlatan Erol, "Dolu dolu 5 yıl geçirdik. Büyük hizmetler ürettik" dedi. Hiçbir şeyin kendiliğinden olmadığının altını çizen Erol, kendilerine koydukları hedefleri bir bir gerçekleştirdiklerini söyledi. Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'de belediyeciliği ideolojik belediyecilikten hizmet belediyeciliğine dönüştürdüğünü ifade eden Erol, AK Parti’li bir belediye olarak Erdoğan’ın gösterdiği yolda yürüdüklerini bildirdi. Buharkent'e üniversite ve Millet Bahçesi kazandırdıklarını kaydeden Erol, Kent Meydanı ve pazar yeri projesinde de son aşamaya geldiklerini, bu projenin yapımına 2020 yılında başlayacaklarını açıkladı. Erol, ilçedeki tüm dereleri ıslah ettiklerini ifade etti. Aydın'ın ilçeleri arasında, en iyi kütüphaneye sahip olduklarını savunan Erol, “Kütüphaneyi yeniledik. Farklı bir yere taşıdık. Kütüphanemiz, en son kitaplarla dolu. Bin 500 kitap okuyan üyemiz var" dedi.

5 MİLYON LİRALIK KAMULAŞTIRMA

2 milyon liraya iki bina satın aldıklarını belirten Erol, ayrıca toplamda 5 milyon liralık da kamulaştırma yaptıklarını ifade etti. Erol, hem ilçe merkezinde, hem de kırsalda parke taşı sorununu çözdüklerine vurgu yaparak, "Toplamda 360 bin metrekarelik parke taşı döşemesi gerçekleştirdik” şeklinde konuştu. Aydın'ın en güzel deve güreşi sahasını yaptıklarını, futbol sahasını yenilediklerini, 5 halı saha tesis ettiklerini, yüzme havuzu inşa ettiklerini, Gelenbe Mesire Alanı’nı açtıklarını ve köylerde oyun grubu eksiklerinin kalmadığını dile getiren Erol, birçok sosyal projeye de imza attıklarını ifade etti.
OSB'yi faaliyete geçirdiklerini dile getiren Erol, “Göreve gelir gelmez Buharkent Belediyesi’nin OSB müteşebbis heyetinde yer almasını sağladık. Ben de yönetim kurulu başkanlığı görevini üstlendim. 850 dönümlük OSB alanının 830 dönümünü kamulaştırdık. Tanıtım yaptık ve OSB’mize yoğun bir talep aldık. Türkiye’nin en büyük kablo fabrikası OSB’mizde kuruluyor. Bu fabrikanın ihracatı belki 300-350 milyon doları bulacak. Aydın’ın ihracatı 710 milyon dolar civarında. Şu andaki ihracatın yarısını Buharkent olarak biz karşılayacağız. Ülkemizin en büyük süt işleme tesisi de OSB’mizde olacak. Şu anda 23 yatırımcımız var. Bir tanesi üretime geçti. Bütün fabrikalar faaliyete geçtiğinde 5 bin kişi çalışacak. OSB, Aydın’ın doğu bölgesinin en büyük projesi. Bu projenin Kuyucak, Karacasu, Nazilli ve Sarayköy’e kadar faydası olacak” dedi.