10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla tüm Türkiye’de olduğu gibi Kuyucak’ta da tören ve etkinlikler düzenlendi. Kuyucak İmam Hatip Ortaokulu’nun organize ettiği Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı’nın Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı. Törene Kuyucak Kaymakamı Yılmaz Kurt, Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk, Emniyet Müdürü İbrahim Agah Demirel, Jandarma Komutanı J.Teğm.Burhan Algül ile siyasi partilerin, meslek odalarının ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

“DÜNYA TARİHİNE DAMGASINI VURDU”


Saat 09:05’te sirenler çalarken 2 dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı okunarak Cumhuriyet Meydanındaki tören sona erdi. Etkinlikler, Kuyucak Belediyesi Kültür Merkezi’nde hazırlanan Atatürk’ü Anma Programı ile devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İmam Hatip Ortaokulu öğretmenlerinden Gökşen Alıcı yaptı. Alıcı “ Mustafa Kemal Atatürk, savaşlardaki başarılarıyla büyük asker, yönetimiyle büyük bir devlet adamı, görüşlerindeki sağlamlık, doğruluk, geçerlilik, uluslar arası ilişkilerde güvenirlilik, barış ve insan severlik değerleri ile de evrensel bir kişidir. Ünlü bir devlet adamının dediği gibi ‘Atatürk gibi insanlar, bir nesil için doğmadıkları gibi, belli bir devre için de doğmazlar; Onlar önderlikleriyle yüzyıllarca milletlerin tarihinde hüküm sürecek insanlardır”dedi.

OROTORYO BEĞENİ TOPLADI


Programda daha sonra Kuyucak İmam Hatip Ortaokulu tarafından hazırlanan Atatürk Oratoryosu sunuldu. ‘Atatürk’ün Hayatı’ isimli slayt gösterisinin ardından öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiir ve kompozisyonlarını okudular. Atatürk’ün Bilinmeyen Yönleri’ni anlatan kısa film gösterisinden sunuldu. Kuyucak’ta liseler arasında düzenlenen “Büyük Gazi ve Milli Mücadele Ruhu” konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere armağanlar verilmesiyle etkinlikler sona erdi.