Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu, Aydın Otomobil Sporları Kulübü (AYOSK) ve Koçarlı Belediyesi iş birliğiyle Koçarlı Tırmanma Yarışı düzenlendi. AYOSK'un geleneksel 2019 Ege Kupası'nın son ayağı olan yarışın açılış töreni, Koçarlı Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi. İlgi gören törene Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Aydın Milletvekilleri Metin Yavuz ve Bekir Kuvvet Erim, Kaymakam Fırat Çelik, Belediye Başkanı Nedim Kaplan, AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

“KOÇARLI UÇACAK”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende konuşma yapan Belediye Başkanı Kaplan, Koçarlı’yı tırmanma yarışı ve diğer etkinliklerle tüm Türkiye'ye tanıtmaya devam edeceklerini söyledi. Çakırbeyli Mahallesi'ni, Adnan Menderes Kent Ormanı'nı, Cihanoğlu Kulesi ve çevresini toplanma merkezi haline getireceklerini belirten Kaplan, “3 toplanma merkezi ile Koçarlı’yı uçuracağız. Marka ilçe olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz” dedi. Kaymakam Çelik, yarışın Koçarlı’nın marka değerini yükselteceğini söyledi.

“HIZI SEVENLER, PİSTLERDE YARIŞSIN”

Yarışçılar arasında yer alan Milletvekili Erim de, “Yarışın, sporun yanı sıra eğitim yanı da var. Trafikte yapılan uygunsuz hareketlerle ilgili farkındalık oluşturmada yarış önemli ve güzel bir spor. Her yerde yarış pisti olması lazım. Hızı sevenler, pistlerde yarışsın” dedi. Yavuz ise Koçarlı’ya daha fazla yatırım gelmesi için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

“HAK ETTİĞİ YERE GETİRECEĞİZ”

Son olarak konuşan Vali Köşger, Koçarlı’nın işlenmemiş pırlanta olduğunu belirterek, “Bu topraklar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin demokrasiye evrilmesinde çok önemli rol üstlenen rahmetli Başvekil Adnan Menderes’i yetiştirmiştir. Bundan dolayı biz, Koçarlı için ne yapsak azdır. Koçarlı’nın Menderes’in memleketi olmasını çok önemsiyoruz. Her bir Koçarlılıyı da Menderes’in bize yadigarı olarak değerlendiriyoruz. Kısa sürede Koçarlı’yı hak ettiği yere getireceğiz” ifadelerini kullandı.
Halk oyunları ve paramotor gösterilerinin sunulmasının ardından, motosiklet ve araba grupları geçiş yaptı. Renkli görüntülere sahne olan tören, protokol üyelerinin yarışçılar için seronomik start vermesi ile sona erdi.