Yüksekokula bağlı Bezci Kampüsü konferans salonunda Proje ve Destek Uzmanı Lütfi Özkal ve İnovasyon Mentörü Eray Kışkan tarafından verilen seminer yoğun bir katılım altında başladı. Açılış konuşmasının ardından Lütfi Özkal’ın sunumuyla başlayan semineri, KOSGEB Aydın İl Müdürü Sadullah Dülger, Karacasu MYO Müdür Yardımcıları Mehmet Taşdelen, Esra Aksoy ve öğretim üyeleri takip etti.

GİRİŞİMCİLİK ÖNEMLİ BİR ALTERNATİF


Çeşitli sorularla renklendirdiği sunumunda Özkal, girişimci olmak için yapılması gerekenlerden ve verilen desteklerden bahsetti. Türkiye’de işverenlerin işçi, işsizlerin iş aradığını ve bunların bir türlü buluşamadığını ifade eden Özkal, buna alternatif bir çözüm olarak girişimciliği tavsiye ettiklerini kaydetti. Özkal seminer hakkında verdiği bilgide, “İşsizliğin önündeki en büyük sorunlardan birisi işverenlerin çalışacak insan bulamaması, üniversite mezunu gençlerin de çalışacak iş bulamaması. Biz buna alternatif model olarak girişimciliği tavsiye ediyoruz. İş bulamıyorsanız girişimcilik de aklınızda bulunsun diyoruz gençlere. Nasıl girişimci olunur, girişimciliğe verilen destekler nelerdir, girişimci olmak için yapılması gerekenler nelerdir, bunları anlattık. Girişimci adayları mutlaka çıkıyor. Sonrasında bizimle iletişime geçiyorlar. Üniversitelerden girişimci yaptığımız kişi sayısı 10’un üzerindedir. Bu da iyi bir rakam” dedi.

TÜRKİYE GİRİŞİMCİLER İÇİN CENNET


Türkiye’nin girişimci olmak isteyenler için bir cennet olduğunu dile getiren Özkal, Karacasu MYO’daki bölümlere yönelik destekler hakkında bilgi verdi. Takı atölyesi kurmak isteyenler için 160 bin lira, deri ile ilgili imalat yapmak isteyenler için 160 bin lira, mimari tasarımlar için 360 bin liraya kadar hibe destek programları olduğunu ifade eden Özkal, “Bunların ayrıntılarına KOSGEB internet adresinden de ulaşabilirsiniz. Detaylar için bizlere de gelebilirsiniz” dedi.

KIŞKAN ÇÖZÜM ÖNERİLERİ SUNDU


Girişimcilik Uzmanı Eray Kışkan ise, günlük hayattan örneklerle birlikte girişimciliğe yönelik karşılaşılabilinecek sorunlara çözüm önerileri getirdi. “Google’da bulabileceğimiz bilgilerden ziyade günlük hayatta nelerle karşılaşıyoruz, bunlara yönelik çözümlerimiz nelerdir bunları anlattık. Bilgi ağırlıklı bir seminerden ziyade bilgiyi kullanmaya yönelik bir seminer gerçekleştirdik. Duygusal manipülasyon gerçekleştirip buna yönelik çözüm önerilerimizi sunduk” dedi.

MYO MÜDÜRÜ GÜMÜŞ’TEN TEŞEKKÜR


Seminerin ikinci bölümüne katılan Yüksekokul Müdürü Umut Tolga Gümüş, seminer sonunda Özkal ve Kışkan’a birer hediye ve teşekkür belgesi takdim etti.