T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Aydın İl Sağlık Müdürlüğü
İLAN
Mülkiyeti Hazineye ait kullanım hakkı Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine tahsisli olan aşağıda belirtilen taşınmazlar, 2886 sayılı Kanunun 45. maddesi gereği açık teklif usulü ile 1 Yıl (12 ay) süre ile kiraya verilecektir.
KİRAYA VERİLECEK TAŞINMAZ MAL    MİKTARI TAHMİNİ (1)YILLIK
KİRA BEDELİ
GEÇİCİ TEMİNAT BEDELİ(%25) İHALE TARİHİ İHALE SAATİ
Büfe, kantin, çay ocağı, market ve kafeterya yeri (1 yıllık) 199,81m² 1.355.517,03-TL                      338.879,25-TL  19/04/2024  10:00
Bu taşınmazlara ait kiralama ihalesi yukarıdaki tabloda belirtilen tarih ve saatte Zeybek Mahallesi İzmir Bulvarı No:58 Pk:09100 – Aydın/Merkez Adresinde bulunan Aydın İl Sağlık Müdürlüğü 2. Kat Konferans Salonunda yapılacaktır.                 
1- İhaleye iştirak etmek isteyen isteklilerin.
  1. İkametgâh belgesini, tebligat adres beyanını, telefon, fax ve varsa elektronik posta adreslerini,
  2. Gerçek kişilerden sabıka kaydı,
  3. Gerçek kişilerin TC Kimlik Numaralı Nüfus Cüzdan Fotokopileri, vekil ise vekâletnamelerini varsa vergi levhası fotokopileri,
  4. Geçici teminatı yatırdıklarına dair makbuz veya Bankalardan alınacak Geçici Teminat Mektubu (İhale saatinden önce Aydın İl Sağlık Müdürlüğü Halk Bankası Aydın Şubesi TR 74 0001 2009 5330 0006 0000 22 IBAN No'lu hesaba yatırmaları şarttır.),
  5. Dosyanın satın alındığına dair makbuz,
  6. Tüzel kişilerinin yukarıda belirtilen şartlardan ayrı olarak idare Merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret veya Sanayi Odasından ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş imza sirkülerinin veya noter onaylı vekâletname vermeleri,
  7. Kamu tüzel kişilerininse adres bilgilerini, (d), (e) maddelerinde yazılan belgeler ile teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliğe temsile yetkili olduğunu belirtir belgeyi vermeleri gerekir.
  8. İhaleye kayılacak olan Gerçek ve Tüzel Kişiliklerin en az 1(bir) yıl süreli; Kantin, Kafeterya veya Pastane işletmeciliği yaptığını gösterir Esnaf veya Sanatkârlar Odaları Birliği veya Ticaret Odasından alacakları belgeleri veya en az 1(bir) yıl Turizm Belgeli Bir tesisi işlettiklerine dair Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünden alacakları belgeleri İhale Komisyon Başkanlığına ibraz etmeleri, ihaleye katılacak olan Derneklerin ise en az 1(bir) yıl benzer bir işletmede faaliyette bulunmuş olması ve İktisadi İşletme kurulabileceğine veya ticari faaliyette bulunabileceğine dair tüzüğünde hüküm bulunması ve bu tüzüğün Dernekler Müdürlüğünce tasdikli sureti ile birlikte ihaleye katılacak olan yetkilinin yetkilendirildiğine dair karar defteri sayfasının dernekler Müdürlüğü ya da noterce tasdikli suretini ibraz etmeleri gerekmektedir.(Genel ve Özel Bütçeli İdarelere ait ve tabi olan özel kanunlarla kurulmuş Kamu Kurumu niteliğindeki kuruluşlardan yukarıdaki şartlar aranmaz.)
  9. İstekliler; Aydın İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Sağlık Tesislerine kira borcu olmadığına dair, idareden alacağı belgeyi teklif dosyasında sunacaktır. Borcu olması halinde teklifi değerlendirme dışı bırakılacaktır. İl Sağlık Müdürlüğüne veya bağlı Sağlık Tesislerinde kantin işletmeciliği yapan daha önce kira borcunu ödemediği için sözleşmesi fesh edilen kişi veya firmaların teklifleri değerlendirmeye alınmayacaktır. İl Sağlık Müdürlüğüne veya bağlı Sağlık Tesislerinde kantin işletmeciliği yapan sözleşmesi devam eden kişi veya firmalardan ödeme gün süresi geldiği halde kira borcunu ödemediği tespit edilen kişilerin teklifleri değerlendirmeye alınmayacaktır.
  10. İhalenin ilk ilan tarihi itibariyle SGK borcu olmadığı ihale işlem dosyasında belgelendirilmelidir.
  11. İhalenin ilk ilan tarihi itibariyle Vergi borcu olmadığı ihale işlem dosyasında belgelendirilmelidir.
  12. Yukarıdaki maddelerde geçen belgelerin ihale dosyasında belgelendirilmemesi halinde isteklilerin teklifleri geçersiz sayılacaktır.
2- İhale ile ilgili şartname ve ekleri mesai saatleri içerisinde, Zeybek Mahallesi İzmir Bulvarı No: 58, Pk:09100 - AYDIN MERKEZ Adresinde bulunan Aydın İl sağlık Müdürlüğü Satınalma Biriminden ücretsiz olarak görülebilir.
3- İhaleye katılacak olanların 250,00-TL şartname ücretini Aydın İl Sağlık Müdürlüğü Halk Bankası Aydın Şubesi TR 74 0001 2009 5330 0006 0000 22 No’lu IBAN hesabına yatırmaları zorunludur. Makbuzlarını ihale dosyası içinde komisyona sunacaklardır. Satın aldıkları şartnameleri her sayfasını kaşe veya isim ve soy isim yazarak imzalı bir şekilde ihale dosyasına koyacaklardır.
4- İhale, isteklilerin ihale komisyonları önünde tekliflerini sözlü olarak belirtmeleri suretiyle yapılır. Ancak; istekliler ilanda belirtilen ihale saatine kadar (Aydın İl Sağlık Müdürlüğü Satınalma Birimi) komisyon başkanlığına ulaşmış olmak şartıyla, 2886 sayılı Kanunun 37 nci madde hükümlerine uygun olarak düzenleyecekleri tekliflerini iadeli taahhütlü bir mektupla da gönderebilirler. Teklif sahibi komisyonda hazır bulunmadığı takdirde posta ile gönderilen teklif son ve kesin teklif olarak kabul edilir. İhaleye posta ile katılım halinde postadaki gecikmeler kabul edilmeyecektir.
5-Kiralama ihaleleri Katma Değer Vergisinden muaf olup, ihale bedelinden yasal oranda damga vergisi tahsil edilecektir.
6-Komisyon ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.

2886 sayılı Yasanın 17. ve 18. maddeleri gereği İLANEN DUYURULUR.
#ilangovtr Basın No ILN02016208