Haydarlı Mahallesi'nde yaşayan 38 yaşındaki evli ve 3 çocuk annesi Selda Bozca, kıraathane işleterek ailesinin geçimini sağlıyor. Eşinin cezaevine girmesi üzerine ailesinin geçim yükünü üstlenen Bozca, "Eşim cezaevinde. 3 çocuğum var. Onlara bakmak zorundayım, ödememiz gereken borcumuz var. Kimseye muhtaç olmamak için kıraathane işletiyorum" dedi.

“DESTEK BEKLİYORUM”

Kadın olarak kıraathane çalıştırdığını görenlerin ilk başta şaşırdıklarını ancak zamanla alıştıklarını dile getiren Bozca, "4 yıldır kıraathane işletiyorum. Kadın olarak kıraathanede çalıştığımı görenler, ilk başta çok şaşırdı ama zamanla alıştı. Erkekler gibi kadınların da her işi yapabildiklerini kanıtladım. İşimden memnunum ama gün boyu kıraathanede çalıştığım için çok yoruluyorum. Ailem için dayanıyorum ancak şu anda işlerim istediğim gibi gitmiyor. Belediyemizden ve devletimizin kurumlarından çocuklarım için destek bekliyorum" ifadelerini kullandı.

“SOSYAL HAYATIMIZ YOK”

Kıraathaneden dolayı kendisine ve çocuklarına vakit ayıramadığını belirten Bozca, “İşten kendime, ev işlerine ve çocuklarıma ayıracak vaktim kalmıyor. Çalıştığımdan çocuklarıma da babaanneleri bakıyor. Sosyal hayatımız yok. Sadece haftada bir gün cezaevinde eşimi ziyarete gidebiliyorum” diye konuştu.