Karacasu Belediyesi Kasım ayı meclisine gelen deve güreşlerinin belediye tarafından düzenlenmesi ve giderlerin belediye bütçesinden karşılanması hususu Zeki İnal'ın kabul oyuna karşılık diğer üyelerin tamamının red oyu ile kabul edilmedi. Mehmet Erikmen ise çekimser kaldı. Böylelikle deve güreşlerinin belediyenin düzenleme ihtimali bu yıl için ortadan kalktı. Bu sonuçla güreşlerin akıbeti merak konusu oldu. Geçen yıl olduğu gibi komite tarafından ücretli biletle düzenlenip düzenlemeyeceği merak edilirken o dönem yaşanan zarar sonrası buna da pek ihtimal verilmiyor.

FESTİVALLERİN FAYDASI VAR MI?


Belediye Meclis üyelerinden Nail Kurt, oylama öncesi “Ben yapılmasına karşıyım. Karacasu ekonomisine Karacasu insanına bir şey kazandıracağını düşünmüyorum. Diğer festivallerin de ne kazandırıp kazandırmadığını esnaflarla bir oturup değerlendirmek gerekiyor” ifadelerini kullandı. İbrahim Kayahan da daha Ekim ayında festival düzenlendiğini hatırlattı. Zeki İnal ise “Ekim ayındaki festivalle ilgili olarak Kaymakamlık kendi başına düzenlese Kültür Bakanlığından destek alınamayacaktı. Destek alabilmek için Belediyenin düzenlemesi gerekiyordu. Bizim de katkımız oldu. Ama 90 bin lira Kültür Bakanlığından gelecek. Deve güreşini ise daha bu Ekim ayındaki festival fikir olarak bile yokken deve güreşlerini gündeme aldık. Seçildiğimizde bu ağzımızdan çıktı. Festival daha sonra ortaya çıktı” dedi.

"BENİM ALNIM AÇIK"


Oylamanın ardından bir süre sessizlik yaşanırken Zeki İnal, kinayeli bir şekilde “Aydın gündemini şöyle bir sallayalım. Aydın bizi konuşsun. Zaten sallandı. Daha dur bakalım” dedi. CHP’li üye Erdinç Gümüş, “Gündemleri oturup kendi aramızda konuşursak yorumlarsak böyle basın önünde Karacasu böyle gündeme gelmez” dedi. Zeki İnal da “Benim alnım açık yüzüm pek. Basın ne yazarsa yazsın. Hiç önemli değil. Ben doğru bildiğimi yaparım” dedi.