Karacasu Belediyesinin destekleriyle Karacasu Engelliler Derneği tarafından organize edilen gecede Didim’de gönüllü olarak sanatla uğraşan Hayal Kabare ekibi şiir dolu bir gece yaşattı. Sevgi, çocuk, ana, baba, aşk, vatan, memleket temalı gönüllere dokunan çok sayıda şiiri profesyonelce seslendiren ekip üyeleri bol bol alkış aldı. Attila İlhan, Orhan Veli Kanık, Cemal Süreya, Necip Fazıl Kısakürek, Ahmet Arif, Turgut Uyar, Arif Nihat Asya ve Mevlana’nın yanı sıra çok sayıda klasik olmuş eserleri seslendiren Hayal Atan yönetimindeki Suzan Üçok, Uğur Uz, Şükran Alp, Samime Kolludemiroğlu, Suat Aksoy, Tevfik Korkmaz, Aysel Can Akgün performanslarıyla takdir topladı. Karacasu Kültür Merkezindeki programı Belediye Başkanı Zeki İnal, Emniyet Amiri Davut Özkan, AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç, CHP İlçe Başkanı Ali Akar, Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş, Karacasu MYO Müdür Yardımcısı Mehmet Taşdelen, Müze Müdürü Baran Aydın, Turizm Derneği Başkanı Bülent Eriklioğlu, ADD Başkanı İsa Çetin, Karacasu Engelliler Derneği yönetici ve üyeleri, çevre ilçelerden gelen engelliler derneği temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar takip etti. Salonun bir kısmı boş kalırken gelmeyenlerin çok şey kaçırdığı yorumları yapıldı.

“İLK MERHABAMIZ OLSUN”

Şiir dinletisi Arif Nihat Asya’nın “Bir bayrak rüzgar bekliyor” şiiri ile sona ererken açılan Türk bayrağı ile coşku tavan yaptı. Gecenin sonunda çalınan İzmir Marşı’na tüm salon ayağa kalkarak eşlik etti. Etkinliği yöneten Hayal Atan yaptığı konuşmada, “Bu bizim ilk turnemiz oldu. Bu imkanı bizlere sağlayan değerli Başkanımız Zeki İnal’a her şey için teşekkür ediyorum. Biz bu çalışmaları Didim’de gönüllü olarak yapıyoruz. Artık profesyoneller gibi alkışlarını alıyorlar, belli bir kitleye ulaştılar. Yaptığımız çalışmalar birilerine fayda sağlasın istedik. İlk turne için Hüseyin Başkanımızla temasa geçtik. Artiz Mektebi adında oyunumuzu oynayacaktık ama olmadı. İlk merhabamız olsun. İnşallah oyunlarımız için sizlere gelmek istiyoruz” dedi. Atan ayrıca salonun enerjisinden çok memnun olduklarını ifade edip katılımdan memnun olduklarını söyledi. Engelliler Dernek Başkanı Hüseyin Dilmen ekip adına Hayal Atan’a çiçek takdim edip bu güzel gece için teşekkür etti. Başkan Zeki İnal da ekibe sundukları performans sebebiyle teşekkür dileklerini iletti.

“BİRİLERİNİ MUTLU EDİYORUZ”

İstanbul’da uzun yıllar yazarlık, yönetmenlik oyunculuk yapan, Zeki Alasya, Metin Akpınar ve Levent Kırca ile çalışma fırsatı yakalayan Hayal Atan, 6 yıldır Didim’de tiyatro öğretmenliği yaptığını söyledi. Ailesi Aydınlı olması sebebiyle Didim’e yerleşen Atan, uzun süre Halk Eğitim Merkezine bağlı olarak tiyatro dersleri verdi. Bir süredir Didim ve Yöresi Bedensel Engelliler Derneği bünyesinde çalışmalarını yürüttüklerini kaydeden Atan, “Derneklere ve ihtiyacı olanlara bağış kazandırmak için bu turneleri yapmaya karar verdik. Kim bizden yardım isterse biz orada onun yanındayız. Gönüllü bir tiyatro ekibiyiz. Biz alkışımızı alıyoruz ve birilerini mutlu ediyoruz. Herkes gönüllü ekibimizde. Hüseyin Dilmen Başkanımız öncülük etti, organizasyonu yaptı. Karacasu Belediyesi, Kaymakamlık, Emniyet çok yardımcı oldu” dedi.