Kuşadası Kaymakamlığı ile Kuşadası Belediye Başkanlığı başta olmak üzere, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ile başlayan törene, Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Kuşadası Cumhuriyet Başsavcısı Çağrı Gir, Kuşadası Emniyet Müdürü Mehmet Ali Berksoy, Kuşadası İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ataman, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, diğer protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Tören çelenklerin konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

SENFONİK DESTAN O YILLARI YAŞATTI


Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliğinde dün öğleden sonra Kuşadası Altın Güvercin Kültür, Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV), Kuşadası İş Kadınları Derneği (KUİKAD) Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği (ŞAGADDER) tarafından düzenlenen Milli Mücadele’nin yüzüncü yılında 19'dan 23’ten çok önce sonsuza 'Senfonik Destan' Kervansaray’da sergilendi. Burak Tüzün'ün orkestra şefliğinde, Boğaçhan Sözmen'in anlatımı ile gerçekleşen senfoni dinletisine Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, Belediye Başkanı Ömer Günel ve gönlü Cumhuriyet sevdası ile dolu sanatseverler katıldı.

DESTANSI DİLLE ANLATILDI


Cumhuriyet fikrinin Gazi Mustafa Kemal’in zihninde 1919’dan çok önce oluştuğu ve 1923’ten sonsuza kadar uzanacağının, destansı dille ve dönemin şahitlerinin anılarından yola çıkılarak anlatıldığı senfonik destanda dramatik anlatım ve özgün bestelerin yanı sıra 'Bülbülüm Altın Kafeste, İzmir'in Kavakları, Bu Gece Gellem Size Yar, Kimseye Etmem Şikayet’ gibi dönem şarkıları seslendirildi. Gazi Mustafa Kemal'in askeri öğrencilik yıllarından başlayarak Cumhuriyetin hayalini kurması, kadrosunu kafasında tasarlaması, tüm güçlüklere rağmen de bu idealini hayata geçirmesi anlatılırken izleyiciler duygulu anlar yaşadı. Cumhuriyet Bayramı etkinliği akşam düzenlenen Cumhuriyet balosu ile devam etti.