İncirliova Gönüllüleri Yörük Türkmen ve Efeler Derneği tarafından, Yörük Türkmen ve İncir Festivali düzenlendi. İncirliova Kültür Park'ta yapılan ve Türkiye'nin çeşitli illerinden özellikle Yörüklerin yoğun ilgi gösterdiği festivale Denizli'nin Çal ilçesinden katılanlar arasında 62 yaşındaki ev hanımı Zekiye Çelebi de yer aldı. Deve güreşleri ve yağlı güreşlerde çok sayıda ağalığı bulunan ve 'Hanımağa' olarak tanınan Çelebi, festivalde ilgi odağı oldu. Üzerinde bilezikten kolyeye, küpeden yüzüğe kadar toplam 300 bin lira değerinde altın takı bulunan Çelebi, altın aksesuarlarının yanı sıra rengarenk yöresel kıyafetiyle de dikkat çekti. Kendisiyle fotoğraf çektirmek için adeta birbirleriyle yarışan vatandaşların hiçbirisini kırmayan Çelebi, gördüğü yoğun ilgiden ise memnun olduğunu ifade etti.

"ASLIMIZ, NESLİMİZ TÜRK'TÜR"


Kültürünü yaşatmak istediğini belirten Zekiye Çelebi, bundan dolayı etkinliklere yöresel kıyafet ve aksesuarlarıyla katıldığını söyledi. Çelebi, "Birlik ve beraberlik içerisinde bir araya geldiğimiz, dertleştiğimiz, gelenek ve göreneklerimizi yaşattığımız çok güzel etkinliklerimiz oluyor. Ben, her etkinliğimize gitmeye çalışıyorum. Deve güreşleri, pehlivan güreşleri, festivaller. Son dönemde özellikle pehlivan güreşlerine yoğunlaştım. Tabi ki bizim aslımız, neslimiz Türk’tür, Yörük’tür. Geçmişimizi unutmamak, unutturmamak için, dünyaya 'Biz Türk milletiyiz' diyebilmemiz için mücadele ediyoruz" diye konuştu.

"BİZDE KORKU OLMAZ"


Üzerinde 300 bin lira değerinde altın takı olduğunu ifade eden Çelebi, takıları nedeniyle başına kötü bir şey gelmesinden de korkmadığını belirterek, "Biz Osmanlı kadınıyız, biz Türk anasıyız, bizde korku olmaz" dedi.