Milli Mücadele'nin 100'üncü yılı anısına İncirliova Gönüllüleri Yörük Türkmen ve Efeler Derneği, 3. Yörük Türkmen ve İncir Festivali düzenledi. İncirliova Kültür Park'ta yapılan festivale, Türkiye'nin çeşitli illerinden Yörükler ilgi gösterdi. İncirliova Gönüllüleri Yörük Türkmen ve Efeler Derneği Başkanı Hulusi Genişoğlu ve yönetiminin ev sahipliği yaptığı festivale katılanlar arasında İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum ve siyasi parti temsilcileri de yer aldı.

KAYA YÖRÜK BEYİ SEÇİLDİ


Kadın ve erkek mehteran takımlarının gösterileriyle başlayan festivalde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Şehitler için dua edilmesi, Yörük ateşinin yakılması ve gelin almanın canlandırılması ile devam eden festivalde Başkan Genişoğlu ve yönetimi, İncirliova'nın Yörük Beyi olarak seçtikleri Belediye Başkanı Aytekin Kaya'ya fes ve yağlık giydirdi. Yörük bir ailenin çocuğu olduğunu belirten Başkan Kaya, kendisine ‘İncirliova Yörük Beyliği’ni layık gören Başkan Genişoğlu ve yönetimine teşekkür etti.

“AMACIMIZ KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATMAK”


Genişoğlu da, Yörük kültürünü birlik ve beraberlik içerisinde yaşatmak amacıyla festival düzenlediklerini belirterek, “Festivalimize Türkiye’nin her tarafından katılım olmasından dolayı çok mutluyuz. Ege Bölgesi’nin en büyük toyu olma yolundayız. Festivalimizde katkısı olan herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

YÖRÜK AŞI İKRAM EDİLDİ


Renkli görüntülere sahne olan festival, yerel sanatçıların konser vermesi, incir üreticilerine teşekkür belgesi takdim edilmesi ve çalıştay gerçekleştirilmesi ile sona erdi. Öte yandan festivale katılanlara, Yörük aşı ikram edildi.