Nazilli Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Belediye Meydanı’nda stant açarak kadınlara meme kanseri hakkında bilgi verdi. Belediye Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, İlçe Emniyet Müdürü Bünyamin Daşdemir, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Haktan Öztürk, Nazilli Devlet Hastanesi Yöneticisi Opr. Dr. Şafak Çalışkan, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın eşi Aslı Özcan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve sağlık çalışanları katıldı.

“KADINLARIN SAĞLIĞI AYNI ZAMANDA TOPLUMUN SAĞLIĞIDIR”


KETEM Sorumlu Hekimi Şule Güleken Akbaş, etkinliğe katılanlara KETEM ve taramalar hakkında bilgiler verdi. Kanserde erken teşhis ve farkındalık yaratmak için bu etkinliği düzenlediklerini ifade eden Akbaş, “Kadınlar KETEM’de tarama programlarından geçerse erken teşhis sayesinde hiç kanser olmamış gibi hayatlarına devam edebilirler. Göğüs, rahim ve kolon kanseri konularında kadınları bilgilendirmek için hazırladığımız broşürleri dağıtıyoruz. KETEM’de tüm bu taramalar ücretsiz yapılıyor. Kadınların sağlığı aynı zamanda toplumun sağlığıdır. Çünkü çocukları kadınlar yetiştiriyor. Ayrıca sayıları çok az da olsa erkeklerin de erken tanı için mutlaka merkezimize gelmeleri bekleniyor. Dünyada 8 kadından birinde görülen bu hastalığın önlenmesi, halkımızın bu hastalık konusunda bilinçlenmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

“ERKEN TEŞHİSLE HASTALIKTAN KURTARILIYOR”


Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy da yaptığı açıklamada, “Sağlık Bakanlığının 1-30 Ekim tarihleri arasında başlattığı kanserde erken teşhis kampanyasına destek vermekteyiz. Erken teşhisle bu hastalıktan kurtulma başarısı oldukça yüksektir. Bütün hanımlara bu kampanyaya katılarak merkezlerimizde tarama yaptırmalarını öneriyoruz” dedi.