Gebelik Okulu’nda 5 haftalık program dahilinde dersler, eğitici kadroda yer alan öğretim üyeleri Prof. Dr. A. Aktuğ Ertekin, Prof. Dr. Ayden Özkan Çoban, Prof. Dr. E. Didem Evci Kiraz, Doç. Dr. Emine Gerçek, Doç. Dr. Gülnur Taşçı Bozbaş, Dr. Öğretim Üyesi Seher Sarıkaya Karabudak, Uzman Ebe Hanife Kılcı ve Nazan Öztürk tarafından verilmeye başlandı.
Sağlıklı bir gebeliğin ilk şartının gebelik öncesi hazırlık dönemi olduğunu belirten Prof. Dr. A. Aktuğ Ertekin, “Bir anne adayı için kuşkusuz en önemli şey sağlıklı bir bebek dünyaya getirmek. Bunun yolu da sağlıklı bir beslenmeden, gereken testlerin ve kontrollerin zamanında yapılmasından ve engellenebilecek tüm risklerin ortadan kaldırılmasından geçiyor. Bu işte eşlerin ortak alacağı eğitim sürecinde, birlikte katılım ne kadar çok olursa, hem anne-baba, hem de bebek için çok daha olumlu sonuçlar olacağını düşünüyorum. Bilimsel çalışmalarda görülmüş ki, eğitim alanlarda, normal veya sezaryen doğum ve doğum sonrası süreçte sorunla karşılaşma oranları azalıyor, ailede her şey daha iyi gidiyor, doğum sonrası anne-baba ve bebek ilişkisi çok daha iyi oluyor. Bu bağlamda inşallah bizim de sizlere yararlı katkılarımız olur ve her şey yolunda gider” dedi.
İlk derste Uzman Ebe Hanife Kılcı gebelik öncesi eğitim, gebelikle birlikte vücutta oluşan değişiklikler, gebelikte sık karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri konularında, Prof. Dr. A. Aktuğ Ertekin de doğum öncesi eğitimin önemi, gebelikte doğru davranışlar ve günlük yaşam, gebelik izlemleri ve rutin yapılan tetkikler konularında eğitim verdi.
Öte yandan anne ve baba adaylarının, Gebe Okulu ile ilgili ayrıntılı bilgiye 444 12 56 (dahili 3438) numaralı telefondan ulaşabilecekleri ve kayıt yaptırabilecekleri bildirildi.