Efeler ilçesinde babasının yanında çalışırken televizyonda izlediği bir halter müsabakası sonrası, "Tuz çuvallarını taşıyorsam, halteri de kaldırabilirim" diyerek spora yönelen Ayşegül Çakın, son 5 yılda kazandığı çok sayıdaki altın madalya ile “Aydın'ın altın kızı” unvanının sahibi oldu. Dünya Şampiyonu unvanlı Aydınlı Milli Halterci Ayşegül Çakın, geçtiğimiz hafta Romanya'nın başkenti Bükreş'te katıldığı Halter Gençler Avrupa Şampiyonası'nda Avrupa Şampiyonu oldu.

ÖDÜLÜNÜ ALDI


Bu başarısıyla hem Türkiye'yi hem de Aydın'ı gururlandıran Çakın, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger'i makamında ziyaret etti. Ziyarette Çakın’a Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu, Şube Müdürü Serdar Küçük, Çakın'ın antrenörü Yunus Emre Demirtaş eşlik etti. Ziyarette Çakın'ı tebrik eden Vali Köşger, şampiyon sporcuya tam altın hediye etti.

"OLİMPİYAT SAMPİYONLUĞUNU HEDEFLİYOR "


Avrupa şampiyonu olmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Çakın, başarı elde etmek isteyen kendinden küçük sporculara, "İnsan inandıktan sonra her şeyi yapabilir. Önce kendilerine güvensinler. Kesinlikle başaracaklardır" diyerek tavsiyelerde bulundu. Olimpiyatlara hazırlandığını belirten Çakın, "Şu an en büyük hedefim olimpiyatlar. Japonya'nın başkenti Tokyo'da yapılacak. Orada hedefim altın madalya kazanmak. Bunun için de elimden geleni yapacağım" ifadelerini kullandı.