2020 bütçesinin ülkeye, Aydın’a, Karacasu’a hayırlı olmasını dilekleriyle konuşmasına başlayan Gümüş, “Bütçede 4 milyon TL’lik borçlanma gözüküyor. Bundan sonraki aşırı borçlanmaların dengeleri bozacağını, bu bozulmanın Karacasu’nun geleceği için tehlike arz edeceğini tüm meclis üyelerimiz bilmeli. Esnaf dükkanı gibi. Bankadan kredi alınıp personel giderlerinin harcanmasından belediyemizin kaçınması gerekir. Tasarruf tedbirlerinin uygulanması lazım. İŞKUR’dan alınan bu kadar eleman var ama belediyedeki personel sayısı her geçen gün artıyor. Böyle giderse bütçedeki delik daima büyüyecek, bunlar dikkat edilmeli” dedi.

GELECEK YÖNETİMLERE ENGEL ÇIKARILMASIN

Gelecek yönetimlerin önüne engel olarak çıkacak uygulamalardan kaçınılması gerektiğini ifade eden Gümüş, “Karacasu için bir çivi çakandan Allah razı olsun. Hesabımızı denk yapalım. Bizden sonra geleceklere rahat bir ortam bırakalım. Bizden önceki yönetimlerin bir sonrakilere aşırı borç bırakmadığını biliyorum. Bizde buna uyalım. Ödeyeceğimiz borca imza atalım. Yeni yönetimlere aşırı borç bırakmayalım. Karacasu’nun önüne engel çıkaracak, yatırımlara engel olacak adımlar atmayalım. Belediye elbette borç bırakır ama bu yeni yönetimin hareket alanını kısıtlayacak boyutta olmamalı” dedi.
Öte yandan geçmiş başkanlardan Halil Töz dönemi sonunda bankada 700-800 bin lira, Emin Mete dönemi sonunda 1 milyon lira para kaldığı ifade edilirken Mustafa Büyükyapıcı dönemindeki tespitin yapılarak meclise bilgi verileceği kaydedildi.