Deve güreşlerinin piri olarak bilinen merhum Mehmet Yavuz'un oğlu Cengiz Yavuz, deve güreşi sezonu öncesi daylak develer için antrenman güreşi düzenledi. Yavuz'un İncirliova'ya bağlı Yazıdere Mahallesi'nde yer alan evinin bahçesinde yaptığı güreşlere Aydın, Antalya, Çanakkale ve diğer illerden yaklaşık 80 deve katıldı. Daylak develerin havutsuz olarak gerçekleştirdiği güreşleri, Türkiye’nin dört bir yanından gelen vatandaşlar büyük heyecan ve dikkatle takip etti. Güreşleri izleyenler arasında Türkiye Deve Güreşleri Federasyonu (DEGÜF) Başkanı, İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya da yer aldı.

3 KASIM'A KADAR SÜRECEK


Güreşlerle ilgili açıklamalarda bulunan DEGÜF Genel Sekreteri Mevlüt Toker, deve güreşi sezonunun 17 Kasım'da açılacağını hatırlatarak, "Sezon öncesi daylak develer, 3 Kasım'a kadar antrenman güreşi yapacak. Antrenman güreşinde, develer havutsuz güreşir. Bu güreşler sayesinde daylak develer kalabalığa ve sese alışır, güreşlerini de geliştirir" dedi.

"40 YILDIR YAPILIYOR"


Yaklaşık 40 yıldır Yavuz ailesinin evinin bahçesinde daylak deve güreşlerinin kalbinin attığını dile getiren Toker, "Rahmetli Mehmet Yavuz’un ardından oğlu Cengiz Yavuz, evinin bahçesinde deve güreşi düzenliyor. Yaklaşık 40 yıldır bu bahçede deve güreşleri yapılıyor. Güreşleri izlemek için de Türkiye’nin her yanından insanlar geliyor. Yavuz ailesine deve güreşlerine destekleri için teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.