Aydın ekonomisinin devleri konumundaki Jantsa, Uğur Soğutma, EYS Metal, Söktaş ve Kırlıoğlu Tarımsal ürünler Sanayi Aydın’da Ar-Ge’ye en fazla yatırım yapan firmalar olurken, EYS Metal ve Kırlıoğlu bütçelerinin yüzde 5’ni bu alana ayırmalarıyla dikkat çekti.

‘FİRMALARI TEBRİK EDİYORUZ’

Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Aydınlı firmaları tebrik ederken, “Yüksek teknoloji üretiminde ve sanayinin dönüşümünde katma değeri artıracak adımlar atılması gerektiği hepimizin malumu. Zira ülkemizin cari açık sorununu kalıcı biçimde çözebilmesinin ve ihracatımızı artırmanın yolu sanayimizin yüksek teknoloji ürünleri üretip pazara ulaştırmasından, fayda ve değere dönüştürebilmesinden geçmekte. İmalat sanayi ihracatımız içerisindeki yüksek teknoloji ürünlerinin payını arttırmak ve üretim-yatırım-ihracat mekanizmasının etkin bir şekilde çalışmasını sağlamak için Sanayi Odası olarak tüm gayreti gösteriyor; İlimiz sanayisinde hedeflerimize ulaşmak için ilgili kurum ve kuruluşlarla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ar-Ge ve İnovasyon çalışmaları ile ihracatın baş mimarı olan tüm işletmelerimizi ve sıralamada yer alan 5 firmamızı tebrik ediyor, başarılar diliyorum.” dedi.

LİSTEDEKİ FİRMALAR VE HARCAMALARI

Türkiye’de Ar-Ge’ye en fazla yatırım yapan ilk 500 firma sıralamasına 30 Milyon TL ile Jantsa 41. sıradan, 10 Milyon 782 Bin TL ile Uğur Soğutma 101. Sıradan, 2 Milyon 571 Bin TL ile EYS Metal 289. Sıradan, 2 Milyon 235 Bin TL ile Söktaş 309. Sıradan girerken Kırlıoğlu yerli ürünler firması ise 300 Bin TL harcama ile listede kendisine 473 sırada yer buldu.