İnşaat firması, Sandıklı Mahallesi, Sandıklı Sokak üzerinde yapımını tamamladığı toplam 42 daireden oluşan iki apartman binasının oturma ruhsatlarını Nisan ayında çıkardı. Binalarda yaşamaya başlayan 26 aile, elektrik aboneliklerini almak için evlerinin oturma ruhsatları ile birlikte İncirliova ADM Elektrik Dağıtım Şirketi Bürosu’na başvurdu. ADM yetkililerinden başvurularına aldıkları, “Bulunduğunuz bölgedeki elektrik trafosunun içi boş olduğundan size elektrik aboneliği veremiyoruz” yanıtıyla adeta şoka uğrayan aileler, bu zamana kadar yaptıkları tüm girişimlerden de olumlu sonuç alamadı.

"BIKTIK ARTIK"


Daire sahiplerinden Mustafa Arık, oturma ruhsatları olmasına rağmen evlerinde şantiye elektriği kullanmak zorunda kaldıklarını belirterek, "Elektrik aboneliğimizi, başvurduğumuz ADM bulunduğumuz bölgedeki elektrik trafosunun içinin boş olmasından dolayı vermedi. Biz abonelik istiyoruz. Şantiye elektriği, ev elektriğine göre çok daha pahalı ve sürekli elektronik eşyalarımıza zarar veriyor. Elektriğe fazla para ödemekten, zarar gören eşyalarımızı onarmaktan bıktık artık. Apartmanda yaşayan aile sayısı çok olduğu için şantiye elektriği de kaldırmıyor. Sürekli sigorta atıyor. Bundan dolayı asansörde yakınlarımız kalıyor. Evimizde elektronik eşya çalıştırmaya korkar hale geldik. Bu mağduriyeti daha fazla yaşamak istemiyoruz, ADM yetkililerinin sesimizi duymasını bekliyoruz. Eğer ADM’nin içi boş olan bir elektrik trafosunu faaliyete geçirmeye gücü yoksa bilelim. Biz, kendi aramızda para toplayıp kendilerine destek olmaya hazırız" dedi.
ADM’ye evlerinin olduğu yere aydınlatma sistemi kurulması için yaptıkları başvurunun da altyapı eksikliği nedeniyle kabul edilmediğini dile getiren Arık, aydınlatma olmadığı için aile fertlerinin gece eve gelirken korktuklarını ifade etti.