Etkinliğe Söke Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Yapıcı, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdulrezak Kaldan, Batı Söke Çimento Ortaokulu Müdürü Murat Can, Felekşan Fırat Ortaokulu Müdürü Cemal Taşkıran, öğrenciler ile veliler katılarak desteklerini sundu
Söke ilçesine 40 kilometre uzaklıkta, Beşparmak Dağları’nın eteklerine kurulmuş kırsal mahalle okulunda uzun zamandır güzel şeyler oluyor. İlki 2017 yılında düzenlenen ve ülkemizde de 2018 yılı itibariyle farklı etkinliklerle kutlanan “ErasmusDays” Avrupa Festivali'nin üçüncüsü 10-11 ve 12 Ekim 2019 tarihlerinde Avrupa çapında eş zamanlı etkinliklerle kutlandı. ErasmusDays'e Aydın’dan ses veren okul ise Çavdar Ferit Çavuş İlk ve Ortaokulu oldu.

ŞALVARLI KIZ TAKIMI DİKKAT ÇEKTİ


Geçtiğimiz hafta boyunca gerçekleştirilen etkinliklerle, öğrencilerin geçen sene hayata geçirdikleri tiyatro sahnesinde “Türküler Dile Gelince” adlı drama çalışması sergilendi. Satranç ve basketbol turnuvaları ile devam eden etkinlikte şalvarlı kız takımı oldukça dikkat çekti. Öğrenciler Avrupa ülkelerinin yerel yemeklerini hazırlayarak misafirlere sundu. Sunum standında Çavdar Mahallesi'nde üretilen bal ve çam fıstığı da yerini aldı. Avrupa ülkelerinin yerel müziklerinin gün boyunca sürdürdüğü etkinlik, fidan dikimi ve yarışmalarla devam etti. Ardından turnuva ve yarışmaların kazananlarına sertifikalarının verildiği ödül töreniyle etkinlik son buldu.

BARIŞIN ÖNEMİ VURGULANDI


Çavdar Ferit Çavuş Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Emin Pamuk’un organizasyonunda yapılan, paylaşılan etkinlikte ortak değerler ve barışın önemi vurgulandı. Avrupa ülkelerinin Çavdar Mahallesi'ne uzaklıklarının yazılı olduğu bir tabela yapan öğrenciler, binlerce kilometrelik mesafeleri bu etkinlikle şimdiden katetti. Öğrenciler böylece kilometre cinsinden uzaklıkların önemli olmadığını, önemli olanın hayallerimizle aramıza mesafeler koymamak olduğunu bir kez daha gösterdi.