Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Zeki İnal, konuşmasının girişini Suriye’nin kuzeyinde devam eden Barış Pınarı Harekatı'na ayırdı. İnal, “İnnâ fetahnâ leke fethan mubînâ(n). Biz sana doğrusu apaçık bir fetih ihsan ettik diyen Allah’ım, şanlı ordumuza ve şanlı Türk milletine Barış Pınarı Harekatı'nın da fethini ihsan eyle, ordumuzu muzaffer eyle yarabbi” ifadelerini kullandı.
Kaymakam Ahmet Soley ise, “Ülkemizin güvenliği için süren barış harekatı ile tarihe yeni bir destan yazan Türk ordusu ve kahraman Mehmetçiğimizi şükranla anıyorum” şeklinde konuştu.

“EBED MÜDDET VAR OLACAĞIZ”


Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger de, “Suriye’nin Kuzeyinde devam eden Barış Harekatı'nda şehit olan askerlerimizi, Mehmetçiklerimizi şükranla yad etmek istiyorum. Biz böyle bir milletiz, vatan, bayrak, namus gibi kutsal değerlerimiz söz konusu olduğunda, düğüne gider gibi savaşa giden bir milletiz biz. Düğüne gider gibi savaşan, düğünde oynamasını bilen, ölü evinde ağlamasını bilen bir milletiz biz. Böyle olduğumuz için bu topraklarda bin yıldır varlığımızı devam ettiriyoruz biz. Varlığımızın ebed müddet devam etmesini diliyoruz. Böylesine bir millet olduğumuz için, değerlerine sahip olduğumuz için burada ebed müddet var olacağız inşallah. Vatan, millet söz konusu olduğunda yiğitçe kahramanca, duruş sergileyemeyen milletler bugün kostümlerle temsil ediliyorlar. Tarihin tozlu sayfalarında kaybolup gidiyorlar” dedi.