İlk olarak Atatürk Anıtına festival çelengi sunulması ile başlayan tören kortej yürüyüşü ile devam etti. Kortej yürüyüşü protokol ile birlikte deve, rahvan atlar, bando takımı, Roma dönemini canlandıran Afrodisias güzeli, Roma kralı, o dönemi yansıtan kıyafet giyen öğrenciler, tahta bacak üzerinde gösteri yapanlar ile birlikte renkli bir şekilde yapıldı. Ardından festivalin açılışına geçildi. Eski belediye önündeki Kaymakam Ahmet Soley ve Belediye Başkanı Zeki İnal'ın ev sahipliğindeki açılışa Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Cumhuriyet Savcısı Sadullah Atlı, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Selahittin Çetindoğan, Aydın Rehberler Odası Başkanı Ozan Sayın, Doğuş Holding Sanat Danışmanı Çağla Saraç, AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç, CHP İlçe Başkanı Ali Akar, MHP İlçe Başkanı Murat Uysal, İYİ Parti İlçe Başkanı Aydın Güvendi, belediye meclis üyeleri, Karacasu Esnaf Odası Başkanı Sefa Töz, Ziraat Odası Başkanı İsa Sevinç, Şoförler Odası Başkanı Adnan Tuncer, Ataeymir Sulama Kooperatifi Başkanı irfan Germe, Karacasu Turizm Derneği Başkanı Bülent Eriklioğlu, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. İlçe dışından gelen aralarında ünlü fotoğrafçıların da bulunduğu isimler etkinliği fotoğrafladı. Metehan Çifçi’nin organizatörlüğünü üstlendiği festival coşkulu bir şekilde başladı.

“KARACASU’YU DÜNYAYA TANITMAK İÇİN BİR FIRSAT”

Açılış konuşmasında kürsüye ilk gelen Belediye Başkanı Zeki İnal, “Karacasu’muzun tanıtımı açısında önemli yere sahip olan Ara Güler ve Kenan Tevfik Erim’i Anma 1. Uluslararası Afrodisias Fotoğraf ve Turizm Festivali'ni Kaymakamımızın üstün gayretleri içerisinde belediyemiz bünyesinde gerçekleştiriyoruz. İlçemizin tanıtımına sunduğu katkı sebebiyle Sayın Kaymakamımıza teşekkür ediyorum. 5 gün boyunca dolu dolu etkinliklerimizi gerçekleştireceğiz. İlçemizi dünyaya tanıtmak için büyük fırsat yakaladık. Açık hava çadırı olarak adlandırılan yaylaları, kırmızı toprağa şekil veren sanatçı elleri, meşhur pidesi ile Aydın’ın gözdesi olan ilçemizin önemli bir değeri olan dünya mirası Afrodisias’ın tarihi M.Ö 5. yüzyıl ortalarına kadar dayanmaktadır. Antik çağın önde gelen mimarlık, sanat, heykeltıraşlık ve tapınma merkezlerinden olan kent geç Helenistik dönemden Roma ve Bizans dönemlerine kadar farklı medeniyetlerin etkisi altında kalmıştır” dedi.

“GELECEK YILLARA TAŞIMAK DİLEĞİ İLE”

Ardından sözü alan Kaymakam Ahmet Soley, “Fotoğraf, Kültür, Turizm ve Sporu bütünleştirerek UNESCO Dünya Kalıcı Mirası Listesinde bulunan Afrodisias’ı yurt içi ve dışında tanıtmak, Afrodisias’ı halk, sporcu, sanatçı ve bilim adamlarıyla buluşturmak, düzenlenecek stant, sergi ve çeşitli etkinlikler aracılığı ile gençler, kadınlar, engelliler, sosyal risk altındaki gruplar başta olmak üzere geniş kitlelere ulaşmak Afrodisias’ın ortaya çıkartılmasında büyük katkısı olan uluslararası ünlü fotoğraf sanatçımız Ara Güler ve Prof. Dr. Kenan Erim’i anmak amacıyla düzenlediğimiz etkinliğimize hepiniz hoş geldiniz. Yerel ürün ve el sanatları, ilçenin folklorik değerleri açılan stantlar aracılığı ile tanıtılırken düzenlenecek spor etkinlikleri ile de ilçemiz tanıtılıp Karacasu spor, kültür, sanat ve müzikle buluşturulacak. Çeşitli mahallelerde düzenlenen etkinliklerle daha geniş kitlelere ulaşılacaktır. Festivalimiz ilk defa ve geniş kapsamlı düzenlendiği için bir takım kusur ve noksanlar kaçınılmazdır. Olabilecek aksaklıklar için şimdiden özür diliyorum. Hata ve noksanlarımızdan ders alarak etkinliğimizi önümüzdeki yıllarda da sürdürmek umutlarıyla etkinliğimizin gerçekleşmesinde yardım ve katkılarını esirgemeyen başta Sayın Valimizi Yavuz Selim Köşger’e, Aydın Milletvekillerimiz Bekir Kuvvet Erim ve Rıza Posacı, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Osman Selçuk Aldemir, fedakarca görev yapan düzenleme komitesi ve festival görevlilerine, etkinliğimize renk katan sanatçı, ekip ve katılımcılara, sponsorlara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

GÜÇ BİRLİĞİ YAPIN ÇAĞRISI

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger de, “Karacasu’da yapılan bu festivalin ilçe ve Aydın turizmine katkı sağlamasını diliyorum. Bu faaliyetleri destekliyorum. Ancak yaklaşık bir ay önce bir festivalimiz daha vardı. Az önce kendileriyle görüştüm. Güçleri birleştirip uluslararası çapta bir şey yapmak lazım. Tanıtımın belki de netice doğuracak biçimi o. Tek bir festival yapılması daha anlamlı olacak. Bu festivalde emeği geçenlere, Afrodisias’ı ortaya çıkaran Ara Güler ve Kenan Erim’e şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

ARA GÜLER SERGİSİ AÇILDI

Konuşmaların sonrasında Vali Köşger ve Rektör Aldemir’e plaket ve çiçek takdim edildi. Kırçiçeği Anadolu Lisesi ve Karacasulu efeler gösterilerini sundu. İran ve Gürcistan’dan gelen halk oyunları ekiplerinin performanslarından sonra Kültür Merkezinde Ara Güler fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.