Nazilli Belediyesi’nin kendi imkanlarıyla kedi ve köpekler için kendi tesislerinde yaptığı 40 adet mama kabı, 4 Ekim Hayvanlar Koruma Günü’nde tanıtıldı. Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ve Nazili Hayvanseverler Derneği Başkanı Mehmet Gürkan Tığoğlu’nun katıldığı tanıtıma, Nazilli Belediyesi meclis üyeleri, dernek üyeleri, CHP Nazilli Gençlik Kolları Başkanı Doğukan Kurnaz ile partililer eşlik etti.

TALEPTE BULUNULMUŞTU

Nazilli Belediye Başkanı Küşat Engin Özcan, daha önce Nazili Hayvanseverler Derneği’nin istişare toplantısına katılmış, bu toplantıda Dernek Başkanı Tığoğlu, ilçedeki hayvanların durumu ile ilgili rapor sunmuştu. Bu rapor üzerine Başkan Özcan’ın talimatıyla en acil ihtiyaç olan mama kabı yaptırıldı. 40 adet yapılan mama kapları ilçenin çeşitli noktalarına yerleştirilecek.

“ÇOK GÜZEL ŞEYLER OLACAK”

Etkinlikte konuşan Nazilli Hayvanseverler Derneği Başkanı Mehmet Gürkan Tığoğlu, Başkan Özcan’a gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti. Tığoğlu, “Sessiz kullar için atılan bu adımla ilgili Başkanımız Özcan’a daha önce bilgi vermiştik. Ayrıca rapor olarak da sunmuştuk. Başkanımız da ilk adım olarak mama istasyonlarıyla ilk adımı gerçekleştirdi. Tespit ettiğimiz 40 noktaya bunları koyacağız. Bunların bakımları Nazillili hayvanseverler tarafından yapılacak. Bu yapılan ürünlerin tamamı Nazilli Belediyesi’nin kendi imkanlarıyla Nazilli’de üretildi ve halkın kullanımına sunuldu. Bizim felsefemiz Nazilli’de yaşayan insanlar olarak, şehrin sakinleri ve sahipleri olalım. En büyük destekçimiz de Nazilli Belediyesi ve Başkan Kürşat Engin Özcan oldu. Başkan Özcan'a, sessiz kulların yanında olduğu için minnettarım. Çok güzel şeyler olacak. Bizim inancımız tam” dedi.

“HER ŞEY SOKAK HAYVANLARI İÇİN”

Ellerinden geldiğince her şeyi yapmaya hazır olduklarını ifade eden Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ise, “Projenin mimarları, dernekler var. Ayrıca meclis listemiz gayet uzmanlardan oluşuyor. Nazilli’deki her konuyu, her sıkıntıyı beraber konuşalım, birlikte tespit edelim, analiz edelim. Çözüm sürecini beraber belirleyelim, maliyetlerini konuşalım. Uygulamasını da beraber yapalım. Bunun da şimdi burada önemli bir örneğini veriyoruz. Sokak canlılarının yaşadığı sorunları geldiler, bizimle paylaştılar. Her şey sokak hayvanları için. Elimizden geldiğince her şeyi yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı.